Opt condamnaţi pentru angajările pe pile

Judecătoria Reşiţa a pronunţat sentinţa în cazul fostului inspector-şef al Insperctoratului pentru Situaţii de Urgenţă Caraş-Severin şi al altor şapte inculpaţi care l-au ajutat să fraudeze concursul de ocupare al unor posturi de subofiţer.

Pilele mai multor oameni politici şi ai fostului comandant al Centrului Militar Judeţean, Dorin Militaru, condamnat la rândul lui pentru luare de mită, au fost încadrate în cadrul ISU “Semenic” după ce membrii comisiei de examinare au falsificat notele de la probele fizice. Cel puţin asta este concluzia la care a ajuns instanţa de fond de la Judecătoria Reşiţa. Vasile Tomoiagă, fostul inspector-şef în perioada examenelor fraudate, a fost condamnat la doi ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor ca infracţiune asimilată infracţiunilor de corupţie prin obţinerea pentru altul a unui avantaj şi la două luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de uz de fals ca infracţiune în legătură directă cu infracţiunile de corupţie. Pedepsele aplicate au fost contopite, astfel că, Vasile Tomoiagă va executa pedeapsa cea mai grea, adică doi ani de închisoare. Instanţa a suspendat condiţionat executarea pedepsei închisorii pe durata termenului de încercare de patru ani.

publicitate online in ziar Express de Banat

Martin Trandafir a primit doi ani de închisoare cu suspendare pe un termen de încercare de 4 ani, în timp ce, Gabriel Ifrim a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare condiţionată pe un termen de încercare de trei ani. Mai uşor au scăpat Mihăiţă Eugen Ştefan, Eugen Marius Afronie, Valeriu Prundeanu, Andi Daniel Plocon şi Cristian Petru Dragu, care au primit câte şase luni închisoare cu suspendare pe un termen de încercare de doi ani şi şase luni.

Ei au luat examenul pe pile!

gif card de energie dacus 1000x100

Judecătoria Reşiţa a dispus anularea menţiunilor false din documentele oficiale de la concurs, respectiv rezultatele la probele fizice, pentru ocuparea posturilor de subofiţeri din perioada 08.08.2007-15.08.2007 la ISU Semenic Caraş-Severin, întocmite de către comisia de examinare şi aprobate de către inspectorul-şef, dovedite ca fiind false pentru candidaţii favorizaţi de către inculpaţi. Au beneficiat de fraudarea examenului următorii: Bogdan Drăghici, Nicolae Almăjan, Tiberiu Jeberean, Petru Gogoaşă. Teodor Popovici, Ovidiu Brânda, Adrian Găină, Ioan Mura, Elena Ciublea, Ion Martinovici, Gheorghe Martinovici, Alin Frăţilă, Erszebet Farkaş, Ion Mustăcilă, Pavel Mustăcilă, Bogdan Jiga, Heckl Dobriţan, Ancuţa Balint, Simona Dumitrache, Laura Lupşac, Valentina Filimon, Răzvan Damian, Simona Dodenci, Loredana Pop, Daniela Bărboianu, Lavinia Muntean, Constantina Nicola, Alina Pauliuc, Petru Ştioapă, Marin Sturzu, Carmen Fiat, Simona Furdi, Ina Ienea, Nicolae Ivu, Florin Dudaş, Ioan Munteanu, Alexandru Costache, Ion Dragomir, Violeta Alexandru, Georgel Blaj, Daniela Coadă, Bogdan Cojocaru, Adrian Roiban, Ion Şuşară, Deian Toma, Roman Micu, Ilia Popov şi Ion Ţîra.

Trebuie spus că sentinţa Judecătoriei Reşiţa poate fi atacată cu recurs în termen de zece zile.

Comments

  1. darius says:

    felicitari justitiei !!

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/