A vrut să aranjeze două procese

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie au făcut primele precizări oficiale legate de cazul de corupţie în care vicepreşedintele Curţii de Apel Timişoara, Cătălin Şerban, a fost reţinut pentru 24 de ore.

În sarcina magistratului s-a reţinut infracţiunea de trafic de influenţă. “În luna februarie 2012, inculpatul Cătălin Şerban a pretins de la învinuitul Chişărău Iacob suma de 60.000 euro, lăsând să se creadă că are influenţă asupra membrilor completului de judecată ce avea spre soluţionare două dosare civile, ambele înregistrate pe rolul Curţii de Apel Timişoara, în scopul soluţionării favorabile a acestora. Ulterior, la data de 14 martie 2012, inculpatul Şerban Nicolae Cătălin a primit, cu ajutorul soţiei sale, de la învinuitul Chişărău Iacob suma de 50.000 euro, bani ce fuseseră primiţi de acesta din urmă de la alte două persoane”, se arată într-un comunicat al DNA.

publicitate online in ziar Express de Banat

 

gif card de energie dacus 1000x100

Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a încuviinţat reţinerea şi arestarea preventivă a judecătorului, astfel că procurorii au emis ordonanţă pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat mâine la Curtea de Apel Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.

“În cauză se efectuează acte de urmărire penală şi faţă de învinuitul Iacob Chişărău, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de trafic de influenţă. La instrumentarea acestui dosar, procurorii au colaborat cu ofiţeri din cadrul Serviciului Român de Informaţii”, mai precizează DNA. Nu se face în schimb nicio referire la şeful Poliţiei din Moldova Nouă, Nicolae Sava, care ar fi fost implicat şi el într-un fel sau altul în acest caz de corupţie.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/