Vicepreşedintele Curţii de Apel Timişoara a fost reţinut pentru 24 de ore

Procurorii DNA întârzie să ofere date oficiale despre cazul de corupţie în care, pe lângă Cătălin Şerban şi soţia acestuia, Ramona Şerban, mai sunt implicaţi şeful Poliţiei din Moldova Nouă, Nicolae Sava, şi consilierul judeţean de Caraş-Severin, Iacob Chişărău. Există însă şi lucruri care sunt foarte clare la această oră.

 

publicitate online in ziar Express de Banat

Limpede este până acum faptul că Iacob Chişărău a cumpărat, în schimbul a 50.000 de euro, influenţă de la vicele Curţii de Apel Timişoara, Cătălin Şerban, care ar fi urmat să aranjeze o soluţie favorabilă într-un dosar aflat pe rolul instanţei timişorene. Chişărău a fost ajutat în demersul său de Nicolae Sava, şeful poliţiei din oraşul de pe malul Dunării. Şpaga nu i-a fost dată direct judecătorului, ci soţiei acestuia, Ramona, un fost avocat, actualmente notar public în Timişoara. Procurorii anticorupţie erau pregătiţi să o prindă în flagrant pe soţia magistratului în mall-ul din Timişoara, numai că femeia le-a stricat planurile. A vrut să-şi ia mai multe măsuri de siguranţă, astfel că a refuzat să pună mâna pe bani într-un spaţiu public. S-a deplasat cu Chişărău la biroul ei, locaţie din care a fost ridicată de procurori. Aceştia au obţinut mandat de percheziţie abia astăzi. În biroul notarial au fost găsiţi cei 50.000 de euro. Ramona Şerban nu a fost de faţă la percheziţii deoarece a cedat nervos şi a ajuns pe patul de spital.

gif card de energie dacus 1000x100

În schimb, în această seară, vicepreşedintele Curţii de Apel Timişoara a fost reţinut pentru 24 de ore pe bază de ordonanţă. Mâine va ajunge în faţa instanţei cu propunere de arestare preventivă. În ceea ce-l priveşte pe Nicolae Sava, conducerea IPJ Caraş-Severin a preferat să nu facă niciun fel de declaraţii. Iacob Chişărău a ales şi el varianta tăcerii.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/