EXCLUSIV: Metalul Reşița a intrat în insolvență! Echipa e salvată!

Cătălin Rufă jubilează după ce Tribunalul Caraş-Severin a admis solicitarea sa şi a deschis procedura de insolvenţă la clubul de fotbal din Valea Domanului, cu toată opoziţia administraţiei publice locale.

 

În ciuda faptului că aleşii locali au depus la dosarul cauzei un înscris prin care contestă gravele probleme financiare ale Metalului şi necesitatea intrării în insolvenţă, Tribunalul Caraş-Severin a admis astăzi cererea administratorului societăţii. „Instanţa dispune deschiderea procedurii generale a insolvenţei împotriva debitorului Club Sportiv Metalul Reşiţa SA. Desemnează administrator judiciar provizoriu pe Rovigo SPRL, care va îndeplini atribuţiile prevăzute de art.58 din lege, cu un onorariu provizoriu de 800 lei, până la prima adunare a creditorilor. Obligă pe pârâtul debitor Club Sportiv Metalul Reşiţa SA ca, în termen de 10 zile de la data deschiderii procedurii insolvenţei împotriva sa, să depună la dosarul cauzei actele şi informaţiile prevăzute la art. 67 alin. 1 din Legea nr. 85/2014. Stabileşte că prima şedinţă a adunării creditorilor debitoarei va avea loc la data de 2 decembrie 2015. Definitivă şi executorie”, se precizează în încheierea Tribunalului Caraş-Severin de astăzi.

Şi totuşi, există posibilitatea formulării apelului, în termen de şapte de zile de la comunicarea prezentei hotărâri, prin publicarea sa în Buletinul procedurilor de insolvenţă. În cazul exercitării căii de atac, cererea se va depune tot la Tribunalul Caraş-Severin. Cătălin Rufă este de părere că insolvenţa era singura şansă ca Metalul să meargă mai departe. Şi nu spunea deloc întâmplător asta. Insolvenţa clubului înseamnă că toate datoriile, în special obligaţiile de plată rezultate în urma litigiilor cu foştii şi actualii jucători, nu vor mai trebui stinse într-un termen foarte scurt, ci vor fi eşalonate după un grafic propus de administratorul judiciar.

 

Rămâi pe expressdebanat.ro! Revenim cu amănunte!

Comments

 1. rsd says:

  cu alte cuvinte rufa a dat teapa atat jucatorilor, cat si celorlalti colaboratori ai clubului. rufa degeaba se bucura acum pentru ca finalul e inevitabil si nici nu e de mirare cu ce antrenor a adus , cu ce jucatori in birturi a tolerat. pleaca !

 2. MIAI STERPELESCU says:

  RSD CREZI CA DOAR RUFA ESTE VINOVAT.ORICUM INSOLVENTA SALVEAZA CE SE MAI POATE SALVA.

 3. cosminnen says:

  Noi vom plati pt prostia primarului…….10 miliarde…

 4. rsd says:

  cum sa nu fie rufa singurul vinovat ? daca ati fi cu adevarat suporteri ati urmari trecutul rufei la snagov si valcea. insolventa ce sa mai salveze ? gruparea este parasita de toata lumea , gruparea nu mai reprezinta pe nimeni …pleaca rufa pleaca