Actorii se reîntorc pe scenă. Duminică începe stagiunea la Teatrul de Vest!

După pauza binemeritată din sezonul estival, artiștii s-au pus pe treabă și au pregătit deja un portofoliu extrem de bogat de spectacole pentru publicul din Reșița, dar nu numai.

Startul oficial se dă duminică, 20 septembrie, cu spectacolul „Pinocchio” de Carlo Collodi. „Este un  spectacol care se adresează și adulților, cu mesaj puternic. La vizionarea de săptămâna trecută am văzut că există un interes foarte mare atât din partea copiilor, cât și a părinților. Teatrul în această toamnă își propune să realizeze câteva proiecte în asentimentul spectatorilor noștri. Am încercat să păstrez legătura cu aceștia și să văd cam care ar fi intențiile și dorințele lor legat de ceea ce vor să vadă pe scenă. Săptămâna viitoare începem cu un alt spectacol, este vorba despre Amalia, respiră adânc, o piesă scrisă de doamna Alina Nelega, cea care este câștigătoarea premiului pentru dramaturgie națională, la Gala Uniter, doi ani la rând”, a declarat actorul Dan Mirea, directorul artistic al Teatrului de Vest din Reșița, în cadrul conferinței de presă pe care a susținut-o astăzi la sediul instituției de cultură.

Acesta spune că spectacolul va fi de o sensibilitate aparte, o dramă one man show, în regia lui Rareș Budilean de la Teatrul Național din Târgu Mureș. „În acest moment datele contractuale sunt deja perfectate, iar spectatorii au ocazia să o vadă evoluând pe Ana Maria Cizler. Ea face acest spectacol cu Rareș, urmând ca la jumătatea lunii octombrie să putem ieși la public cu el. Am ținut neapărat să îl montăm pentru că există o serie de festivaluri în țară, unde se cere un asemenea gen de spectacole și cu siguranță va face cinste teatrului reșițean pentru că Rareș este unul dintre regizorii de marcă din noua generație”, spune Mirea.

Luna octombrie aduce, de asemenea, pentru publicul din Reșița și o comedie, „Joc dublu”, în care spectatorii au ocazia să îi admire pe toți actorii Teatrului de Vest. Pentru noiembrie, în proporție de 90 la sută, s-a conturat o colaborare cu Gelu Badea, un regizor de mare notorietate al teatrului românesc, care a pus în scenă spectacole celebre, printre care și „Hamlet”, prezentat publicului din oraș în cadrul primei ediții a Festivalului „Scena ca o stradă”.

Rămâi cu Express de Banat și află ce achiziții în materie de actori va face Teatrul de Vest!