EXCLUSIV. Judecătoarea Aldea a intervenit pentru ruinarea afaceristului drogat şi sedus de mediatoarea Ghinea!

explo 1000x200

Jecmănirea omului de afaceri reşiţean Puiu Cenda până ce a rămas în fundul gol, deşi avea o avere impresionantă, scoate la iveală anumite legături ce se pot dovedi periculoase! Un magistrat de la Tribunalul Caraş-Severin, mediatoarea care a pus mâna pe toată avuţia afaceristului şi mai mulţi notari publici sunt implicaţi într-un fel sau altul în povestea cu iz penal!
Vasile Gheorghe Cenda, Puiu, cum e cunoscut în Reşiţa, a rămas fără nimic după ce a avut ghinionul să o cunoască pe Anica Gabriela Ghinea, o mediatoare pe care a întâlnit-o în 2011, în momentul divorţului de soţia sa. Aceasta a aflat atunci adevărata dimensiune a averii omului de afaceri şi a plănuit să pună mâna pe ea. Ceea ce a şi făcut! Ca să ajungă proprietara unei vile superbe, a brutăriei şi patiseriei, a terenurilor şi maşinilor lui Puiu Cenda, a falsificat o mulţime de acte. Pentru multe altele, spune Cenda, a avut grijă să-l drogheze cu amestec de cafea sau alcool cu medicamente şi astfel l-a adus în situaţia de a semna documente fără ca habar să mai aibă peste câteva ceasuri.
Cel puţin pentru vânzarea brutăriei şi patiseriei din care Cenda a făcut o avere, Anica Gabriela Ghinea s-a bucurat de sprijinul judecătoarei Corina Aldea, de la Tribunalul Caraş-Severin. Care îi este naşă de botez fiicei mediatoarei! Aceasta a intervenit la notarul public Florica Dobre pentru a o ajuta pe Ghinea să rezolve repede şi fără complicaţii actele de vânzare-cumpărare a brutăriei, patiseriei şi terenului aferent. „La sfârșitul lunii septembrie – începutul lunii octombrie 2014, am fost rugată de către o cunoștință, respectiv judecătoarea Corina Aldea din Reșița, să primesc o persoană care vine la mine la notariat pentru a încheia anumite acte notariale, deoarece această persoană întocmește acte notariale la notar Rodica Popescu și care la data respectivă urma să plece din localitate. Ulterior s-a prezentat o femeie care a spus că vine din partea doamnei Aldea și că are de încheiat un contract de vânzare-cumpărare privind bunuri imobile proprietatea SC Puiu Cenda Prod SRL”, a mărturisit organelor de cercetare penală notarul Dobre.
După ce i s-a spus ce documente trebuie aduse în vederea încheierii contractului de vânzare-cumpărare, Ghinea a revenit cu cele solicitate, dar şi cu o hotărâre a asociatului unic al firmei, prin care Viorel Pruiu, instalatorul firmei, fusese delegat să o reprezinte la încheierea contractului. Conform Legii 31/1990, acea hotărâre a asociatului unic are valoare de Hotărâre a Adunării Generale. Problema este că acel document nu poartă semnătura lui Puiu Cenda, ci un fals. Dovedit acum de expertiza criminalistică! În 10.10.2014, Ghinea și Pruiu s-au prezentat la notar pentru a cumpăra, respectiv a vinde brutăria, patiseria și terenul aferent. Secretara biroului notarial le-a înmânat un exemplar al contractului de vânzare-cumpărare pentru a-l studia dacă a fost întocmit conform înțelegerii dintre ei. Au completat apoi cererea de autentificare a actului în fața secretarei. „Au intrat la mine în birou atât Anica Ghinea, cât și Viorel Pruiu, i-am întrebat dacă au citit contractul, dacă au înțeles conținutul lui și dacă sunt de acord să-l semneze. Aceștia au răspuns cu «DA» la ce i-am întrebat, semnând respectivul contract în fața mea, după care au plecat”, a mai afirmat Florica Dobre.
Notărița a recunoscut că, după câteva zile, Pruiu a revenit la notariat susținând că nu știe ce a semnat. A solicitat copii xerox ale actelor pe care le-a semnat şi i-a povestit că Anica Gabriela Ghinea i-a luat contractul din mână când a vrut să-l citească. „Fiindu-i date copiile xerox solicitate, acesta mi-a zis că Puiu Cenda nu știe nimic de vânzarea bunurilor aparținând firmei, întrucât «acesta este legumă din cauza unei femei cu care trăiește și aceasta îl droghează»”, a mai mărturisit notarul.
Florica Dobre a sunat-o ulterior pe Ghinea și i-a cerut să vină la notariat pentru a lămuri situația contractului. Femeia i-a spus că împreună cu contabila firmei a întocmit actele și a făcut plățile și că îl va aduce pe Cenda la notariat să confirme chiar el că știe despre vânzarea imobilelor. Pe Cenda nu l-a adus, în schimb a prezentat o declarație legalizată la alt notar din Reșița din care rezultă că Puiu Cenda își însușește actul de vânzare-cumpărare!
Zilele trecute, notarul public Florica Dobre a fost chemată la DNA – structura centrală, unde a vorbit cu procurorii anticorupţie despre afacerile murdare puse la cale de ION Tudor, în care sunt implicaţi judecătorul Tribunalului Caraş-Severin, Nicuşor Maldea, şi mai mulţi evaluatori, lichidatori judiciari şi notari. În speţa de faţă se ridică o întrebare interesantă, şi anume: judecătoarea Aldea cunoştea planul mamei finei sale şi conţinutul actelor pentru care a avut nevoie de intervenţie?! Răspunsul îi vor da, cel mai probabil, procurorii.

 

Rămâi pe expressdebanat.ro pentru amănunte senzaţionale despre ruinarea afaceristului Puiu Cenda!

banner 970 x 250

Comments

 1. valeriu says:

  Nenorocitul asta a gasit ce a cautat!Toata viata s-a crezut mare cuceritor si atot stiutor in probleme de “cuceriri” amoroase!

 2. Vasile zis Bombardierul says:

  Din nou audienta este satisfacuta cu un articol telenovela + droguri.
  Asteptam si partea a 2-a.

  Sandra Brown, te iubim!

 3. Cato says:

  dar pe cati i-a inselat Cenda nu se mai spune, acum i-a venit randul!

 4. delirium tremens says:

  Din moment ce a semnat actul in fata notarului si a raspuns ca intelege si accepta continutul actului, cum poate sa creada cineva ineptiile de genul ca “n-am stiut ce am semnat”?
  Pai pe principiul asta, ar insemna ca orice persoana care se razgandeste sa poata desfiinta orice act cu care nu mai este de acord dupa ce si-a dat acceptul. Daca asta e principiul dupa care se ghideaza domnii procurori, ar trebui sa ne mutam toti in Congo ca acolo ai sanse mai mari sa fie respectate legile!
  Cat despre faptul ca o doamna judecator i-a recomandat un anumit notar cumparatoarei, n-are nicio importanta si nicio valoare juridica in sensul celor insinuate in asa-zisul articol.