Judecătorul Maldea a fost suspendat din funcție!

explo 1000x200

 

Consiliul Superior al Magistraturii a hotărât suspendarea din funcţie, începând de astăzi, a lui Maldea Nicuşor, judecător în cadrul Tribunalului Caraş-Severin. Asta, ca urmare a dispunerii faţă de acesta a măsurii arestării preventive.

În ciuda afirmațiilor haioase făcute la ieșirea de la audieri, atunci când Maldea afirma că a fost dus la București cu taxiul DIICOT, gluma în ce privește cazul său începe să se îngroașe. Nu doar că este arestat preventiv pentru 30 de zile, dar astăzi judecătorul a fost și suspendat din funcție. Decizia CSM era firească într-un astfel de caz, întrucât aceasta este procedura.

Măsura arestării preventive a fost dispusă pentru o perioadă de 30 de zile prin încheierea nedefinitivă pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti – Secţia a II-a Penală pe data de 17 octombrie, la propunerea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism.

Hotărârea de suspendare din funcţie a fost luată de Secţia pentru judecători în temeiul dispoziţiilor legii, potrivit căreia CSM dispune suspendarea din funcţie a judecătorilor şi procurorilor.

Reamintim că Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală efectuează cercetări faţă de un grup infracţional organizat specializat în săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală, spălare de bani, bancrută frauduloasă, luare de mită, abuz în serviciu şi fals intelectual.

banner 970 x 250