Senatul a adoptat proiectul de lege al PNL privind violența în familie!

 

Acesta se referă la emiterea de către instanțele de judecată a ordinului de protecție în regim de urgență.

„Salut cu bucurie adoptarea de către Senatul României a proiectului de lege inițiat de PNL, care prevede că, pentru femeile care se află în pericol în cazuri de violență în familie, instanțele sunt obligate să  emită ordin de protecție în termen de cel mult 72 de ore de la depunerea cererii, în camera de consiliu, cu participarea obligatorie a procurorului”, a declarat deputatul de Caraș-Severin Valeria Schelean.

Aceasta spune că își dorește ca legea „să se bucure de aceeași celeritate și la Camera Deputaților și voi solicita discutarea ei în regim de urgență, astfel încât cel târziu pe  data de 25 noiembrie, Ziua Internațională pentru Eliminarea Violenței Împotriva Femeii, actul normativ să fie adoptat de către Parlament și să aștepte promulgarea de către Președintele Klaus Iohannis”.

„Faptul că proiectul de lege inițiat de mine alături de alți colegi din PNL a fost votat în unanimitate de către senatori, cu doar o singură abținere, mă face să fiu încrezătoare că demersurile legislative orientate către protejarea femeilor din România, victime ale violenței în familie, vor face mereu obiectul unui consens politic”, spune Schelean.

Proiectul de modificare a legii cu privire la prevenirea și combaterea violenței în familie este doar un pas dintr-un drum foarte lung, sunt de părere liderii liberali. „Mai sunt încă multe lucruri de făcut: Poliția Română trebuie să aibă proceduri clare de intervenție în cazul unui conflict domestic, dar și în ceea ce privește implementarea și urmărirea ordinului de protecție emis de către instanță. Pe lângă acestea, mai sunt multe lucruri de rectificat în ceea ce privește sistemul social care trebuie să vină în ajutorul victimelor violenței în familie”, a concluzionat Valeria Schelean.

Comments

  1. alexandru nemoianu says:

    Din nou comentariu la obiect si de bun simt al celui mai ramarcabil om politic din Banatul montan;Valeria Schelean.(O singura atentionare,atentie la kilograme.)

  2. Gicu says:

    Cea mai prefacuta persoana politica din Banat. Pe fruntea ei scrie iubesc miionari pentru functie 😉 daca intelegeti ce vreau sa spun