Simi a fost suspendat din PDL. Adio Primărie!

Primarul orașului de la Oțelu-Roșu, Iancu Simion Simi, se află în arestul poliției în momentul de față, iar descinderile de la finele săptămânii trecute au repercursiuni grave asupra carierei sale politice. Asta pentru că,  a fost suspendat din PDL și nu mai poate candida la alegerile din 10 iunie.

Edilul-șef de la Oțelu-Roșu primește tot mai multe vești proaste, din spatele gratiilor. Acesta a fost suspendat temporar din PDL și nu mai poate candida la funcția de primar, la care a visat atât de mult. În ce privește apărarea edilului, avocatul său, Cosmin Bolosin, marșează pe nevinovăția clientului său.

“Mergem în continuare pe nevinovăția lui, pe faptul că sunt probe minore cele care îl incriminează, iar instanța de judecată trebuie să facă o diferențiere între probele avute la dosar până în momentul de față referitor strict la inculpatul Iancu Simion”, a spus avocatul Cosmin Bolosin.

Acesta este convins că probele de până acum nu pot duce la un arest preventiv prelungit și nici la luarea măsurii arestului preventiv, care este excepțională. “Instanța de recurs, având în vedere că răspunderea penală este individuală, trebuie să precizeze în concert doar probele ce îl incriminează pe Iancu Simion, și trebuie să facă o diferențiere între el și ceialalți inculpați”, a subliniat Cosmin Bolosin.

Cum a ajuns primarul la arest
Iancu Simion Simi ar fi primit de la Tudor Jurj, un om de afaceri din Lugoj, la 19 decembrie 2011, suma de 15.000 lei, printr-un intermediar, pe filiera lui Romică Anculia. “Banii au fost primiți de primarul orașului Oțelu Roșu în schimbul încheierii unui contract finanțat din fonduri europene gestionate de APIA Caraș Severin, în valoare de 300.000 lei și a promisiunii unor viitoare contracte în valoare de 500.000 lei ce urmau a fi încheiate tot cu firmele controlate de învinuitul Jurj Tudor Ioan.În contextul faptelor descrise, inculpatul Anculia Romică Pavel, în calitatea sa de director al A.P.I.A. Caraș – Severin, și-a exprimat acordul de a acționa pentru încheierea, de către cei doi primari, a contractelor finanțate din fonduri europene, în schimbul obținerii de foloase materiale și pentru sine”, explică DNA.

Judecătorii de la Curtea de Apel Timișoara decid joi dacă Iancu Simion Simi poate pleca acasă sau rămâne în continuare la arest.

 

 

 

Comments

  1. beni blidariu says:

    ne faci de ras omule ma bucur ca ai plecat deacuma niciodata pd nu va mai fi votat decat daca enache va fura voturi