EXCLUSIV. Firmele lui Chebuțiu cad în cap. Disponibilizare în masă și la Hydro Engineering!

casinoherculane by sungarden alv bannerexpressbanat resita 1000x100px ian24

După vestea proastă pe care au primit-o angajații de la UCMR, marți seară, în urma unei ședințe fulgerătoare, mai marii firmei controlate de Adrian Chebuțiu, Hydro Engineering, au decis să își trimită oamenii acasă cu preaviz, fără să se mai prezinte la locul de muncă.

Efectele în masă ale devalizării uzinei reșițene încep de abia acum să se resimtă la Reșița. 300 de muncitori de la Uzina Constructoare de Mașini rămân pe drumuri din data de 1 iunie, în timp ce zeci de oameni, angajați ai Hydro Engineering, s-au trezit peste noapte cu preavizele în mână, fără să mai fie nevoie de prezența lor la serviciu. Pe data de 20 mai acestea expiră, urmând ca ulterior foștii angajați ai lui Chebuțiu să rămână și ei pe drumuri.

CITEȘTE ȘI: Chebuțiu e dator vândut! Ce inginerii financiare mai face la firmele în insolvență?

Recent, la fostul institut de proiectări, care a aparținut de uzina reșițeană au avut loc și ample percheziții ale DIICOT, cei doi așa-ziși oameni de afaceri, Adrian Preda și Adrian Chebuțiu, dar și soția acestuia, Lăcrimioara, fiind cercetați penal, întrucât procurorii au dispus de probe suficiente prin care să arate că prin Hydro Engineering ar fi avut loc prejudicierea cu tupeu și fără milă a trecutului reșițenilor. Dosarul se află încă în faza de urmărire penală, iar cei doi Adrian se află în spatele gratiilor, în arestul preventiv al IPJ Caraș-Severin. Lăcrimioarei Chebuțiu i s-au limitat libertățile, împotriva sa instituindu-se măsura controlului judiciar.

promovare banner maxagro

VEZI ȘI:  Încă 100 de angajați batjocoriți de Chebuțiu! Insolvență și la Reductoare, din lipsa dialogului social!

Situația nu este roz nici la fabrica de reductoare, unde în rândul angajaților s-a instaurat Legea Tăcerii, din cauza măsurilor drastice și comuniste aplicate de Chebuțiu. Pe lângă faptul că nu au avut voie să își ceară drepturile salariale, cu greu aceștia au reușit să se afilieze și unui sindicat. Surse din cadrul societății au declarat pentru Express de Banat că, deși salariile mizere se iau la timp, angajații nu au prea mult de lucru din cauza lipsei de comenzi.

publicitate tmc 640

Comments

  1. Mitica says:

    halal exclusivitate, am citit articolul inca de ieri pe reper24 cand era stirea fresh, am prieteni care lucreaza la hydro, pacat…

  2. dinu says:

    Oana asta parca e ofiter ecurist sub acoperire lucreaza cu turnatorii de la reductoare, pardon cu surese de incredere din societate

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/