Chebuțiu e dator vândut! Ce inginerii financiare mai face la firmele în insolvență?

explo 1000x200

Două dintre firmele omului de afaceri, acuzat că ar fi devalizat UCMR, sunt în insolvență, însă acest lucru nu îl oprește să găsească soluții prin care să își protejeze societățile care odată, cu mult timp în urmă, erau ale reșițenilor.

SC Hydro Engineering SRL și Reșița Reductoare sunt în insolvență! La prima, firmele care au de recuperat bani de la Chebuțiu s-au așezat deja la masa credală, iar la a doua angajații sunt cu pumnul în gură, neavând voie să își ceară drepturile din cauza Legii instaurate la nivel de conducere.

CITEȘTE ȘI: Încă 100 de angajați batjocoriți de Chebuțiu! Insolvență și la Reductoare, din lipsa dialogului social!

Laboratorul lui Chebuțiu ar putea ajunge la universitate. Hydro Engineering se vinde la bucată!

Potrivit buletinului procedurilor de insolvență, datoriile de la Hydro Engineering l-ar putea face pe omul de afaceri să rămână fără multe dintre utilajele cumpărate, mai ales că unele dintre acestea sunt luate în leasing. Astfel că, Adrian Chebuțiu salvează ce poate și încearcă să transfere parte din creditele contractate de Hydro către Reductoare.

“Clientul Reșița Reductoare și Regenerabile SA urmează să achiziționeze de la NBG Leasing centrul de prelucrare vertical tip Deckel Mako, a motostivuitorului model TCM și sistemul de aer comprimat, convenția urmând să se materializeze în condițiile în care societatea NBG Leasing renunță la creanța înscrisă în Tabelul preliminar de creanțe al debitoarei Hydro Engineering SA și, de asemenea, renunță la creanța în cuantum de 146.258 lei pe care o deține împotriva debitoarei Hydro Engineering SA reprezentând cheltuieli intervenite în timpul procedurii de insolvență ca urmare a rezilierii contractului de leasing, se arată în Buletinul de Insolvență a firmei.

Dacă decizia va fi aprobată, înseamnă că Adrian Chebuțiu nu va pierde utilajele cumpărate în leasing, plata acestora făcându-se acum prin altă firmă, pe care acesta o controlează.

În timp ce încearcă să își protejeze investițiile, angajații de la cele două societăți stau mai mult în șomaj tehnic și fără salarii majorate având o singură alternativă: să plece dacă nu  le convine bătaia de joc a omului de afaceri!