Dan Helciug a luat o țeapă de 2.000 de euro

Organizatorii Summer Fest, despre care Express de Banat a scris și zilele trecute, le-au dat țeapă și soliștilor, nu doar reșițenilor care au luat cu asalt Stadionul de Atletism din cartierul Govândari, ca să își admire trupele favorite.

Solistul Dan Helciug s-a prezentat la Reșița încă de vineri seară, ca să onoreze publicul cu prezența. Partea proastă a lucrurilor însă, e că nu a mai apucat să urce pe scenă. Deși a făcut o vizită scurtă în orașul de pe Bârzava cântărețul nu a fugit de public. Dan Helciug s-a pierdut în mulțime, a acceptat să se fotografieze cu oamenii și s-a împăcat cu gândul că a venit degeaba, fără să încaseze cei 2.000 de euro, în schimbul cărora trupa susține spectacole. Potrivit reșițenilor care au stat de vorbă cu solistul, acesta ar fi și cel care l-ar fi anunțat pe Mircea Vintilă să nu mai bată drumul până la Reșița degeaba. „Mircea, să nu mai vii, pentru că nu au făcut destule vânzări să ne plătească. Este țeapă!”, i-ar fi spus Helciug la telefon solistului folk. Potrivit agențiilor care îi contractează pe cei mai renumiți cântăreți sau trupe din muzica autohtonă, Mircea Vintilă ar fi trebuit să primească doar 900 de euro pentru deplasarea sa.

Dacă Spitalul de Urgență și Mircea Vintilă nu au urcat pe scenă, organizatorii inspirându-le marea țeapă care le-a fost trasă, solistul timișorean Călin Bârcean nu a avut același noroc. Asta pentru că a fost printre primii care au cântat. De altfel, acesta și-a manifestat dezamăgirea și a povestit întâmplarea de la Reșița pe blogul său. „E prima dată când iau o țeapă muzicală. Mă sună din Timișoara Zorin Negru, un personaj deghizat în motociclist, impresar și inspector al Uniunii Compozitorilor. Stabilim onorariul pentru un concert la Summer Fest Reșița 2012. Vroia doar vineri seara, așa încât am renunțat la o altă solicitare pentru aceeași dată. Îmi spune că mă salută Ovidiu Balint (din Arad), colegul lui de organizare. Deja mi s-a aprins beculețul de avertizare, deoarece domnul Balint nu-mi plătise o parte din bani, după un concert avut în Clubul Zaraza din Arad alături de Mircea Vintilă”, povestește solistul pe blogul său personal. Deși a fost neîncrezător în ofertă încă de la început, Călin Bârcean spune că a văzut afișele pentru festival și, gândindu-se că acțiunea face parte dintr-un proiect susținut de alții, a acceptat să cânte la Summer Fest.

leader board 728 x 90 px

„Ajungem la fața locului. Scenă, lumini, parc de distracții, probe de sunet, tot tacâmul. Zorin se ocupa de cazarea lui Dan Helciug, iar Ovidiu Balint amesteca de zor într-un ceaun cu gulaș. Înțelegem că domnul Balint, pe lângă prima calitate de organizator, conducea și un stand cu bere și diferite preparate culinare”, adaugă solistul timișorean. Folkistul a urcat pe scenă, a cântat, iar la terminarea programului a anunțat capul de afiș, Spitalul de Urgență. „Apare tulburat personajul Zorin Negru, care îmi spune să mai cântăm o jumătate de oră. Îmi schimb o coardă la chitară și revin la microfon. Cine știe, poate băieții nu sunt pregătiți. Ajung la finalul cu numărul doi și iarăși anunț trupa lui Dan Helciug. În timp ce noi făceam poze cu cei din public, pe scenă urcă Zorin Negru: după cum știți, ar trebui să cânte Spitalul de Urgență. Urale, aplauze… Stați, stați, nu vă grăbiți! Din cauza unor probleme tehnice, concertul se reprogramează pentru mâine seară”, povestește Călin Bârcean. Problemele tehice invocate de organizator însă, au fost doar nesmițire și nici urmă de adevăr. Ulterior, solistul a aflat că Dan Helciug a refuzat să urce să scenă fără plata în avans a onorariului.

 

 

Comments

  1. Iulya says:

    Bravo Dane. Ai gandit foarte bine. Si totusi chiar daca nu te-ai urcat pe scena ai dat dovada de mult bun simt comportandu-te normal ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat.

  2. Gabriela says:

    Doamna draga,inainte de a scrie articolul de mai sus,poate era bine sau mai exact te-ar fi obligat deontologia profesionala sai bunul simt macar,sa mai ceri o alta parere despre omul pe care-l denigrezi in acest articol fara macar sa-l cunosti….Nu te-ai obosit nici macar sa incerci sa-l contactezi,sa asculti si ,,adevarul“ lui…Rusinos si mai esti si redactor sef…..Halal