Cum vrea să scape Iacob Chişărău

Consilierul judeţean încearcă să demonstreze că tragedia de la Birda a fost cauzată de problemele medicale de care ar fi suferit pentru fracţiune de secundă şi nu mai mult. Interesant este că există şi medici care susţin o astfel de ipoteză, cel puţin dubioasă.

 

Iacob Chişărău, omul care a mituit vicepreşedintele Curţii de Apel Timişoara cu 50.000 de euro, urmează să fie trimis în judecată pentru ucidere din culpă, dar probele care se adună la dosar ridică deja numeroase semne de întrebare. Consilierul judeţean a negat faptul că ar fi fost angajat într-o depăşire în loc nepermis. “Nu am depăşit, nu am avut viteză şi nu ştiu cum s-a întâmlat. Când mi-am revenit, eram cu mâinile încleştate pe volan, altceva nu ştiu”, a declarat acesta cu ceva timp în urmă. Raportul de expertiză medico-legală eliberat la data de 14 februarie a acestui an de IML Timişoara, de doctorul Mircea Ciobanu, nu exclude varianta lui Chişărău. “Există posibilitatea ca la data de 6.05.2011, în timp ce şofa, numitul Chişărău să fi suferit leziuni ischemice cerebrale. În momentul spasmului vascular, poate să aibă loc o pierdere de cunoştinţă de câteva secunde, cu recuperare totală”, se arată în expertiză. Cu alte cuvinte, doctorul spune că e foarte posibil ca Iacob Chişărău să-şi fi pierdut cunoştinţa timp ce o secundă sau două, timp în care a luat trei vieţi, după care, în mod miraculos, şi-a revenit total.

Medicii se contrazic între ei

În acelaşi raport de expertiză se mai reţine că: “Din documentele medicale întocmite de Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Timişoara, în data de 6.05.2011, imediat după producerea accidentului rutier, nu rezultă elemente care să probeze producerea unui accident vascular ischemic sau a unui stop cardio-respirator în momentul accidentului rutier. Abia a doua zi după producerea accidentului rutier, în urma internării s-a făcut RMN cerebral şi s-a pus diagnosticul: Episod lipotimic anamnestic. Accidente vasculare cerebrale ischemice punctiforme recente fronto-parietal bilateral şi temporal şi accidente vasculare cerebrale ischemice punctiforme vechi difuze”.

Adriana Francisc, expertul parte al uneia dintre cele trei familii îndurerate, ridică însă mai multe probleme legate de acest raport de expertiză medico-legală. Şi pe bună dreptate. Mai întâi subliniază afirmaţia lui Chişărău potrivit căreia acesta nu ştia ce s-a întâmplat. Apoi, arată că, în buletinul de examinare clinică, de la Spitalul Judeţean din Timişoara, se menţionează că Iacob Chişărău avea vorbire clară, comportare ordonată, judecată coerentă, atenţie concentrată. Mai mult decât atât, medicii de pe Ambulanţă au preluat de la locul accidentului un pacient conştient, care nu s-a plâns de vreo pierdere de cunoştinţă. De altfel, nici medicii nu au constatat vreun deficit neurologic. A făcut-o însă Institutul de Boli Cardiovasculare Timişoara, unde Chişărău a fost internat, dar unde, potrivit actelor medicale, a urmat un tratament pentru alte afecţiuni şi nu pentru probleme legate de vreun accident cerebral.

Concluziile medicilor ridică şi multe semne de întrebare deoarece, în ultima vreme, tot mai mulţi oameni în halate albe au fost prinşi întocmind în fals sau în mod eronat anumite acte medicale.

Comments

 1. aura says:

  Cu asemenea “probleme” de sanatate gunoiul de chisaRAU a gasit puterea sa se implice in actiunea cu mituirea lui Serban, nu s-a gandit nici o clipa ca isi pune sanatatea si viata in pericol!
  Doar cand e vorba sa dea socoteala in justitie isi aminteste ca este bolnav. Nemernicul! a omorat 3 copii si acum ar face orice sa-si salveze pielea tabacita de nesimtire.
  Ca sa dea bine in oras la el, pozeaza in om cu suflet, improasca cu noroi in familiile victimelor, spunand ca ar fi dat fiecarei familii cate un miliard de lei, asa isi imagineaza el in nemernicia lui, ca ceea ce a facut , poate fi platit cu bani!
  Sa dea Bunul Dumnezeu sa putrezeasca in inchisoare!

 2. venin says:

  Acest criminal ar trebui sa fie pe viata inchis dar din pacate legile sunt facute doar pentru cei saraci. Cine are bani si un partid in spate scapa. Asta-i Romania. Trist dar adevarat