“Seniorul feudal” Anculia vrea s-o întindă

Directorul APIA Caraş-Severin, arestat preventiv pentru fraudarea subvenţiilor pentru păşuni, alocate din fonduri europene, intenţiona să dispară pentru o vreme din peisaj, după cum afirma chiar el, ca să scpe de procurorii DNA. Nu a reuşit, iar acum le cere magistraţilor să-l cerceteze în stare de libertate.

ORA 13.30 –  Tribunalul Caraș-Severin a respins cererea de eliberare sub control judiciar, formulată de Romică Anculia.

UPDATE ORA 12.00 – Romică Anculia a renunţat la costum, la butonii de fiţe şi la ceasurile scumpe pe care le purta în fiecare zi la birou. Cu cătuşe la mâine, în trening, şeful APIA vine în faţa magistraţilor de la Tribunalul Caraş-Severin sperând că se va bucura de clemenţă. Până acum, nu i-a convins pe procurori. Aceştia au arătat instanţelor din Caraş-Severin şi Timiş că există date potrivit cărora Anculia va încerca să se sustragă de la urmărirea penală, de la judecată sau de la executarea pedepsei. “A avut o permanentă preocupare în a crea aparenţa unei stări de legalitate, încercând să simuleze o falsă realitate. În numeroase rânduri inculpatul a afirmat că va exercita presiuni asupra angajaţilor din subordine pentru ca aceştia să redacteze rapoarte de control care să nu constate neefectuarea conformă a lucrărilor de întreţinere sau efectuarea în mod defectuos a acestora şi însuşirea nelegală a subvenţiilor”, se arată în motivarea deciziei de arestare.

La Tribunalul Caraş-Severin se pune în discuţie astăzi  o nouă cerere de liberare sub control judiciar a lui Romică Anculia. Acesta a mai avut două solicitări similare. Prima i-a fost respinsă, iar pe cea de-a doua a retras-o înainte să fie pusă în discuţie.

 

Rămâi pe expressdebanat.ro pentru amănunte din sala de judecată!