Primarii din Zăvoi şi Fârliug, la judecată

Antonie Bunei, edilul interzis de instanţă în fotoliul de primar al comunei Zăvoi, şi Ioan Borduz, primarul în exerciţiu al comunei Fîrliug, vin astăzi în faţa instanţelor cărăşene, cei doi fiind inculpaţi în dosare ce au ca obiect luarea de mită şi deturnarea de fonduri europene.

 UPDATE, ora 17.00

În ambele procese s-au acordat noi termene. Ioan Borduz şi-a trimis şi astăzi avocatul, în timp ce, Antonie Bunei a venit ca de fiecare dată în faţa instanţei.

La finele lunii iunie se împlinesc doi ani de la primul termen consumat în procesul lui Antonie Bunei, în care mai au calitatea de inculpaţi alte şapte persoane, printre care şi copiii primarului suspendat. Acuzat că a luat o şpagă de 47.000 de euro de la omul de afaceri timişorean Romeo Dunca, Bunei a stat o vreme în arest preventiv. Nu şi-a recunoscut vinovăţia niciodată, a contestat veridicitatea interceptărilor efectuate de DNA şi susţine că s-a săturat să tot fie pus pe drumuri, astfel că şi-ar dori ca Tribunalul Caraş-Severin să pronunţe cât mai repede sentinţa. Pentru termenul de astăzi au fost recitaţi, Monică Frenţescu, martorul inculpatului Gheorghe Adrian Lungu, şi Iancu Hrelescu, martorul inculpatului Avram Gherga. Pentru astăzi se vor discuta cererile formulate de către apărătorii inculpaţilor.

În schimb, Ioan Borduz răspunde în faţa legii pentru deturnare de fonduri europene. Primarul Fîrliugului nu s-a prezentat până acum la niciun termen în faţa magistraţilor de la Judecătoria Reşiţa, preferând să fie reprezentat de avocatul Cosmin Bolosin. Trei dintre coinculpaţii din dosarul festivalului agricol de la Dezeşti au fost deja condamnaţi la pedepse cu suspendare după ce şi-au recunoscut vinovăţia. Ioan Borduz pretinde însă că este nevinovat.

 

Rămâi pe expressdebanat.ro! Revenim cu amănunte!