EXCLUSIV. Cu un picior în groapă, UCMR e la un pas să câștige o licitație de 10 milioane de euro!

Deși administratorul judiciar a anunțat oficial pentru Express de Banat faptul că 300 de angajați vor pleca acasă, eforturi se fac în continuare pentru menținerea societății pe linie de plutire.

De mai bine de 5 ani, muncitorii Uzinei Constructoare de Mașini stau în șomaj tehnic. Foarte rar au fost chemați la lucru să finalizeze câteva comenzi pentru Hidroelectrica sau pentru firme de peste granițele țării. Asta pentru că, în ciuda problemelor pe care tandemul Chebuțiu-Preda le-a lăsat în urma sa, firma face eforturi să caute în continuare contracte, astfel încât oamenii să rămână la lucru, iar Reșița să nu se afunde mai mult din cauza șomajului. De la 1 iunie, după ce 300 de muncitori vor pleca acasă, în uzină vor mai rămâne 1.003 angajați. Cu aceștia se va încerca finalizarea comenzilor existente în momentul de față, dar și înscrierea la noi licitații pentru câștigarea altora noi.

CITEȘTE ȘI: EXCLUSIV. La UCMR se dau cărțile pe față. 300 de angajați pleacă acasă!

„Este foarte posibil să câștigăm licitația pentru retehnologizarea de la Stejarul, unde ne-am înscris ca și consorțiu. În scurt timp aflăm dacă acest lucru se confirmă. Valoarea contractului va fi de 10 milioane de euro. Pot să vă mai spun că sunt premise și șanse pentru retehnologizări la Vidraru, dar chiar și așa Hidroelectrica nu poate ține aproape 1.400 de angajați (n.r. câți sunt în prezent) câtă vreme acestea sunt singurele contracte”, a declarat Remus Borza pentru www.expressdebanat.ro.

Prin urmare, foarte aproape de faliment, uzina reșițeană încă se zbate să supraviețuiască. Singura diferență este că rolul social pe care și l-a asumat după ce Adrian Chebuțiu și Adrian Preda au debarcat de la conducerea societății nu mai poate fi activ. Asta înseamnă reducerea personalului care a stat multă vreme în șomaj tehnic și menținerea riscului pentru alte 200 de disponibilizări în cazul în care numărul contractelor obținute nu este suficient de mare.

Comments

 1. dinu says:

  Tu esti ca vrajitoarea cea rea.Dupa ce ai scris articolele de cacao cu UCMR, ne cearta pe noi directorul ce am spus de la resurse umane despre numarul oamenilor care pleaca. Vinei 13, ghinon pisica neagra ne spuica Borza ca lacu ca … spune ca face. Acum de vina este tandemul. Nu ne mai mintii ca de cand a inceput insolventa cei doi nu mai au treaba cu Borza si Ursoniu ca nu fac rost de contracte. De lipsa contractului nu e de vina trecutul, este de vina prezentul, toti politicienii care ne-au promis salvarea si o primim cand ne arunca afara, de vina sunt unii ca ne dau altii afara. Gogosi umplute cu fistic …. turcesc

 2. naivul says:

  Ma intreb si eu ca naivul…..
  daca se vor da oameni afara de la UCMResita oare de ce vorbeste lumea prin oras ca s-au facut si se mai fac angajari la UCMR cu oameni plecati de la Institutul de Proiectari?
  Cred ca sunt doar rautacisme, nu cred ca este adevarat la fel cum nu cred ca va fi intrebat niciodata Adrian Nastase cum a fost cu privatizarea UCMR.

 3. V.I.Lenin says:

  Hidrocentrala V.I.Lenin de la Bicaz-Stejaru, precum şi cel de la Lotru-Vidraru nu vor accepta înscrierea la licitaţie a unei firme în insolvenţă. Aşa că “nea Borza” ne-ai mai făcut o “frecţie la piciorul de lemn”!