SCANDALOS. Copiii Reşiței, faultați fără milă şi folosiți în scandalul Stepanescu – Rufă!

Finalul săptămânii trecute a consemnat un nou episod trist şi penibil pentru istoria fotbalului din Valea Domanului, ajuns să fie astăzi gestionat de toţi amatorii şi incompetenţii pe care municipalitatea se încăpăţânează să-i plătească din bani publici doar pentru că ştiu de fiecare dată să cureţe scame şi să execute cu slugărnicie orice comandă!

Daniel Opriţa şi băieţii lui le-au dat sâmbătă o palmă grea celor care în ultima vreme calcă totul în picioare doar pentru a-l transforma pe patronul Cătălin Rufă într-un şarlatan. Rosso-nerii au uitat pentru 90 de minute de toate problemele, de faptul că până la finele campionatului municipalitatea nu va mai trimite în Valea Domanului niciun leu, aşa cum s-a comunicat de la Cabinetul primarului Stepanescu, şi au obţinut o victorie frumoasă în faţa Olimpiei Satu Mare, 2-0. „Nu moare o echipă că aşa vrea un singur om! Nu dezarmăm acum! Voi găsi o soluţie! Pentru mine echipa asta e adevărata campioană a seriei. Aceşti băieţi minunaţi sunt pentru mine adevăraţii campioni! Vă asigur că mergem mai departe!”, a comentat patronul Cătălin Rufă.

Nu toată lumea se bucură însă pentru victoriile rosso-nerilor. Ba, mai grav decât atât, sunt destui cei care generează tot felul de probleme pentru a satisface, aşa cum am mai spus, orgoliile şi ambiţiile personale ale unui singur om. Chiar dacă asta înseamnă bătaie de joc la adresa banului public, a microbiştilor, a fotbaliştilor şi antrenorilor şi, mai nou, a copiilor. „Instituţia Publică «Clubul Sportiv Municipal Şcolar Reşiţa» aduce la cunoştinţă iubitorilor de fotbal faptul că pasivitatea de care dă dovadă Rufă Cătălin, acţionar majoritar al clubului «CS Metalul Reşiţa», produce efecte negative asupra activităţii fotbalistice ce se desfăşoară pe stadionul din Valea Domanului, şi nu numai. Datorită faptului că acesta nu îşi îndeplineşte atribuţiile ce i se cuvin, grupele de copii şi juniori au fost în pericol de a nu se deplasa la Timişoara, în vederea disputării meciurilor aferente Campionatului Naţional de fotbal rezervat juniorilor republicani A şi B. În concluzie, ajutorul acordat de părinţi şi sprijinul domnului primar Mihai Stepanescu au făcut posibilă această deplasare”, informează CSM Şcolar Reşiţa printr-un comunicat de presă. Mai mult decât penibil!

Lucrurile sunt cât se poate de simple şi e foarte limpede că puştii din Valea Domanului au ajuns bătaia de joc a unor oameni care şi-au demonstrat „priceperea” şi, tot mai des în ultima vreme, caracterul. CSM Şcolar, club condus de Adrian Ciocan, este finanţat sută la sută de Consiliul Local Reşiţa şi se ocupă de creşterea juniorilor. Metalul Reşiţa este o altă poveste, care se bucură sau, mai corect spus, se bucura de alt buget. Singura legătură dintre CSM Şcolar şi Metalul o reprezintă un protocol de colaborare, prin care câteva dintre echipele de juniori au punctat în competiţii pentru Metalul. Toate cheltuielile au rămas în sarcina Şcolarului, deoarece acestea ar fi existat şi ar fi fost identice şi în cazul în care nu ar fi existat colaborarea cu Metalul. Mai mult, ele au fost bugetate pe CSM Şcolar. În 2013, spre exemplu, data ultimului raport primit, centrul de copii şi juniori a cheltuit 2,9 milioane lei! De când conflictul Stepanescu – Rufă a căpătat proporţii, iar primarul Reşiţei încearcă să scape de omul pe care chiar el l-a adus în Valea Domanului, Ciocan s-a trezit că nu poate trimite juniorii în deplasare, la meciurile din campionat. Ştie şi cine e vinovat pentru asta: Cătălin Rufă! Şi în acelaşi timp mai închină o odă celui care l-a urcat mai sus decât a visat vreodată. Imputarea tuturor cheltuielilor cu aceşti junior ai Metalului e de fapt un fault grosolan asupra fotbalului reşiţean şi în special asupra copiilor. Viceprimarul Ioan Crina s-a cam convins de asta şi nu e singurul reprezentant al administraţiei publice locale care a mirosit jocul lipsit de fair-play. Le stă în putere să-i tragă de mânecă pe cei care au transformat interesul public în probleme personale!

Comments

 1. suporter adevarat says:

  sa apreciem in mod deosebit cate eforturi benefice face primarul nostru sa distruga absolut tot ce misca in aceasta localitate! este sfarsitul -sfarsitului acestui satrap cu puteri absolute care se erijeaza in binefacatorul orasului nostru.

 2. Sorin Ciobanu says:

  Dani Stanciu esti penibil si un trădător de oras !

 3. resitean says:

  din tot rahatul asta un lucru e cert resita va ramane fara echipa in liga a 2 a…. si rufa va ramane cu o echipa dar fara multi jucatori caci 8-9 dintre cei mai buni jucatori termina la vara si nici unul nu va semna prelungirea in nici un caz….dar va fi romanul si banateanul multumit caci in romania ceva ce merge bine echipa in liga a 2 a care termina in primele 2-3 locuri nu e bn… va fi bn la anul cand mergem sa vedem fcm scolar cu zavoi

 4. Bănățean says:

  Sorin cine ești? Sper că nu gladiatorul. Știi tu sigur?

 5. Victoras says:

  PACAT DE ACEASTA ECHIPA! NOI TOTI VOM RAMANE CU BUZELE UMFLATE CA SI PANA LA VENIREA ACESTEI ECHIPE LA RESITA . AICI E MANA DE PROFESIONISTI ,NE DESTABILIZEZA CA SA-L LUAM LA GOANA PE RUFA CU ECHIPA CU TOT.AICI SUNT JOCURI PE CARE PUTINI LE PERCEPEM. VELA VREA SA RAMANA SINGUR CU ECHIPA DE LIGA A 2 A CA SA OBTINA SPRIJIN FINANCIAR DE LA CONS. JUDETEAN SI DE LA PUTINI INVESTITORI DIN CARAS-SEVERIN. ABILUL ZIARIST AUTOR AL ACESTUI ARTICOL ISI FACE EXCELENT TREABA.

 6. ZIARIST RESITEAN says:

  Nu intamplator Dani Stanciu colegul si rivalul meu (pe care-l respect pentru ingeniozitatea de care da dovada ) a ales acest loc dezolant in care a pozat Antrenorul cu aceti copii care seamana cu niste ingerasi, acesti copii puri , frumosi , cu dorinta de a face sport in orice conditii. Cine priveste cu atentie constata ca a reusit sa puna acesta frumusete de copii langa cel mai urat acoperis de cladire de vite din Romania.El reuseste sa transmita mesajul catre cei care pricep semnificatia acestei poze , conditiile dezolante in care clasa politica din judetul nostru tine acest copii minunati sa faca sport .Ca element de comparatie , eu vad acoperisul acestui grajd de vite si parapetul pe care stau micutii(ma intreb cum nu s-a prabusit cu ei??) ca si pe politicienii care se ingrijesc de destinele acestui oras.Sunt poze reale care fac sa ne intrebam cu toti,ce au facut politicienii nostrii pentru sport ca de altfel pentru toate domeniile de interes comunitar in ultimii 25 de ani???????????

 7. GRN says:

  Frumos mai comenteaza aici una si aceiasi persoana aservita lu rufa . Toata lumea e proasta ? Echipa protesteaza ca Rufa nu le plateste salariile , angajatii clubului protesteaza din acelasi motiv , furnizorii nu mai deservesc nevoile clubului , echipa va merge la Timisoara ori cu trenul ori cu masini personale deoarece firma de transport are sute de milioane de primit de la acest rufa. Toti suntem prosti ? aceste comenturi sunt in totalitate ori ale autorului ziarului , ori ale aluia de e plin de datorii.Faptele sunt clare . datorii de sute de mii de euro lasati fatorie de rufa si la Valcea si autorul articolului il ridica in slavi . Oare de ce ?

 8. GRN says:

  Dani Stanciu , poate mai bine scoteai in evidenta faptul ca acesti copii au batut 6-1 la Banatul Timisoara si s-au calificat la turneul final. Nu ai scris nimic despre meritele acestor copilasi si nici nu vei scrie pentru ca interesul tau este altu. Interesul tau personal este sa dai in cei care muncesc in VD , interesul tau este sa “desfintezi ” pe cei care ajuta acolo si sa aperi pe ala de ne papa banii aiurea. Felicitari tinerilor rosso neri pentru frumoasa calificare.

 9. P.F. says:

  Ne-au furat , ne-au distrus industria , ne-au distrus absolut toate locurile de munca ,ne-au ruinat economia ,ne-au distrus familiile obligandune sa devenim nomazi in cautarea locurilor de munca prin Europa , ne-au saracit,Resita devenind cel mai sarac oras din Romania. Suntem saraci cu duhul ca sa fim manevrati usor!Asta s-a dorit , ei s-au inbogatit si s-a reusit sa obtina si sa pastreze o masa de votanti usor de manevrat.

 10. Metalulsaga parte 4 says:

  Ce treabă are Rufă cu Clubul Sportiv Municipal ŞCOLAR Reşila?????????????????? Mai citiţi şi voi HCL 263/2013 cine sunt părţile contractante în asocierea în participaţiune: 1. Municipiul Reşiţa – primarul, 2. SC Metalul SA – Turmacu şi 3. DAMILA MAĂCIUCA devenită Metalul – Rufă!!!!! Metalul are grupe de juniori ce depind de Rufă!!!!! CSM Scolar antrenată de Dănuţ Potocianu este VERITABILA ECHIPĂ A REŞIŢEI!

 11. resitean says:

  cea antrenata de potocianu care pe vremea lui bobar schimba in fiecare am denumirea echipei? aia e echipa aderavata? habar nu aveti pe ce lume traiti care a fuzionat cu gloria resita.ne meritam soarta cu varf si indesat…. adevaratul club al resitei care a castigat cupa romaniei acele culori si palmares se afla la Robert Benczik… daca va intreaba un caine pe strada

 12. Metalulsaga parte 5 says:

  Nicio echipă de liga a 2-a nu are drept de participare în campionat dacă nu are 5 echipe de juniori, A, B. C, D şi E participante şi ele la campionatele republicane aferente vârstei lor.Deci Rufă era zero fără juniori. Juniorii au evoluat sub denumirea de METALUL. Primăria susţine în totalitate CSM ŞCOLAR REŞIŢA din liga a 4-a. Q.E.D.!

 13. Metalulsaga parte 6 says:

  Similar cu cauza Steaua – FCSB, dacă Benczik are “palma-resul” rossonerilor de ce până acum nu a acţionat pentru “furtul” denumirii clubului Metalul?

 14. resitean says:

  pentru ca exista o diferenta de denumire intre ele
  una este csm resita… ultima denumire cu care a retrogradat metalul csm=club sportiv muncitoresc daca nu gresesc… iar echipa de acum se numeste club sportiv metalul resita.dar nu are rost sa imi bat gura cu tine.tineo tu pe a ta sa sustine primaria echipa lui potocianu si din vara se va face un superproiect de fotbal si in 4-5 ani vom juca in cupele europene.toate acestea sub stricta supraveghere a lui Stepanescu.Fara jucatori si cu o echipa din exterior resita nu e in stare sa faca un lot competitiv sa se mentina in liga a 3 a

 15. COSMIN says:

  ASA ESTE, RESITEAN ARE DREPTATE VOM JUCA IN D , IN C CEL MULT , DAR SA NE AMINTIM CA NU AM PUTUT PROMOVA CU CEI LOCALI , NE A BATUT LUPACUL IN CUPA ROMANIEI!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 16. rosca says:

  Fanul lui Rufa esti asa de flamand de stai sa dai coment non stop ? jenant ce se intampla pe expressdebanat !

 17. Metalulsaga parte 7 says:

  Palmares – listă de succese obţinută de cineva. CSMR nu are succese notabile ca U.D.R – campioană şi METALUL – câştigătoare a Cupei.

 18. Gusca says:

  http://liga2.prosport.ro/seria-2/campionat/video-valcea-s-a-despartit-dezamagitor-de-fani-a-obtinut-pe-final-un-punct-impotriva-ultimei-clasate-14155738…800 000 datorie valcea . presedintele ligi de acolo robert vladasel intr-o dicutie pe fb spune ca datoria e facuta de rufa.
  Gusca Silviu Marcel – de unde asemenea datorie ? are rufa amestec in asemenea datorie ?
  25 aprilie la 20:13 · Îmi place

  Robert Vladasel Da, este o datorie ce dateaza de pe timpul cand patron la Valcea era Catalin Rufa!
  25 aprilie la 20:16 · Îmi place

 19. dan says:

  Este clar ca Rufa il plateste pe Stanciu sa scrie asemenea porcarii. Cum ai putut sa pui asemenea poza cu copiii la un articol asa jegos. Rufa e un tepar, altfel de ce baietii s-ar fi plans ca nu le-a platit salariile. Din banii pe care ii joaca la pariuri te plateste pe tine ziaristule. Echipa a avut doar sprijinul primariei ca de la seful tau Rufa baietii nu au vazut nicio para chioara. Nu cred ca Rufa mai are curajul sa dea ochii cu echipa doar daca vine deghizat.

 20. ghita says:

  bine ca nemernicul si SARLATANUL rufa,vorbeste cu marele ziarist,dar nu ia legatura cu cei la care este dator!!! RUFA,ESTI O MIZERIE!cel putin ziaristul asta pupa dosuri pe bani,fotbalistii joaca gratis.!!!

 21. Gratzi says:

  In primul rand articolul asta dezinformeaza opinia publica, daca ai putin habar care este traba cu fotbalul, iti dai seama ca pentru asta este platit autorul articolului…. sa dezinformeze, sa denigreze si sa arunce mata moarta in curtea cui nu trebuie. Dar… ce nu face omul pentru bani…

 22. resitean says:

  in acest caz sunt 2 aspecte de privit legat de rufa
  1= omul este intradevar un sarlatan si a crezut ca poate fura de la resita si cand ca nu poate(sau nu mai poate) o lasa moale. si vrea sa plece pe usa din dos
  2= omul avand afaceri din domeniul auto garaj magazin de piese atelier service etc.. lucra cu asigurari cu transportatori care platesc greu platile in domeniul transporturilor se fac la 30-45-90 de zile… e destul sa aiba 2 clienti care nu platesc la timp sau nu au platit deloc si omul intra in impas
  lucrul acesta doar el il stie
  Insa daca orasul Resita vrea cu adevarat echipa in Liga a 2 a putea face mai multe pt a tine aceasta echipa.echipa care in conditiile actuale va disparea din vara

 23. GRN says:

  Frumos ar fi ca CJ, domnul Frunzaverde sa cumpere actiunile domnului Rufa si astfel echipa ramane in oras. Primaria , CL si CJ pot intretine usor o echipa in div B.

 24. Rosooner says:

  ce sa cumpere S. Frunzaverde ? glumiti! nu-i intereseaza nimic din ce ne dorim noi.s-a vazut si cu celelalte ramuri sportive din judetul nostru. sa fim seriosi si sa nu ne asteptam la nimic bun de acum incolo. dar vin ele alegerile si va trebui sa alegem intre ce e acum rau si ce ne dorim mai bun.

 25. miliardar says:

  Cu 12 miliarde pe sezon, FCM Şcolar cu Roco Sandu antrenor era azi în liga a 2-a, cu mult peste FC Caransebeş. Aveam rossoneri, aveam galerie, aveam spectatori, aveam linişte, aveam speranţe. Azi n-avem nimic…

 26. resitean says:

  cu ce jucatori??
  costescu casi doana leo doana? caransebes a adunta tot ce a fost mai bun in liga a 3 a si a fost laterna rosie dupa tur…. asta nu e fotbal pe play station sau xbox… nu ai 11 jucatori din caras severin care sa reziste in liga 2 a ….. 11 nu un lot de 22

 27. Leo says:

  succes metalului resita!

 28. Dan-Alioşa Ulici says:

  ZIARIST REŞIŢEAN …,,Antrenorul cu aceti copii care seamana cu niste ingerasi…” eşti prost ca noaptea…pentru că acel antrenor de care scri tu este ex-arbitrul Cornel Corocan… aşa că mai dă-te dreq de trompetă… cât despre aces păduche de ziarist reşiţean care începe… ,,toţi amatorii şi incompetenţii pe care municipalitatea se încăpăţânează să-i plătească din bani publici doar pentru că ştiu de fiecare dată să cureţe scame şi să execute cu slugărnicie orice comandă!”… cine-i slugarnicul care face articole la comandă pentru Cătălin Rufă? Ai? Cine a pupat curul lui Cătălin Rufă atunci când a venit la Reşiţa când edilul şef al Reşiţei era la Bruxelles? Stanciule lasă vrăjelile, nu mai da tu lecţii de moralitate că nu eşti în masură de asta, lasă fair-play-ul pentru alţii… După părerea mea, eşti varză, cum îţi spuneam şi-n faţă, EŞTI BUN DE DRACU…