EXCLUSIV: La UCMR se dau cărțile pe față. 300 de angajați pleacă acasă!

Administratorul judiciar al societății reșițene, Remus Borza, a confirmat oficial faptul că 300 de angajați ai Uzinei Constructoare de Mașini vor fi trimiși acasă.

Express de Banat prezenta cu puțină vreme în urmă, la stadiul de zvon, faptul că muncitorii sunt îngrijorați de un nou val de disponibilizări. Informația a fost confirmată oficial de abia astăzi de cei care conduc societatea. „Confirm cele 300 de disponibilizări de la UCM Reșița! Câtă vreme nu avem contracte, nu putem ține atâția angajați. Asta ar însemna să condamnăm la moarte societatea, a declarat Remus Borza pentru www.expressdebanat.ro.

Cel mai probabil, acest lucru se va întâmpla începând cu data de 1 iunie, însă până atunci oamenii vor intra în posesia deciziilor. De altfel, angajații societății știu că tabelele nominale au fost întocmite și că deja cei din conducere au stabilit cine pleacă acasă și cine rămâne la lucru. Potrivit celor din conducere, criteriul care s-a avut la bază a fost prezența la lucru în perioada de șomaj tehnic. Vizat este atât personalul TESA, cât și muncitorii de a căror prezență se poate lipsi uzina.

1000x100 casa brutarului
banner maxagro

În prezent, la UCMR mai lucrează 1303 angajați, dar valul de disponibilizări va lăsa doar 1.000 de persoane în societate. În plus, nu este exclus ca până la finele lui 2015 și alte 200 de persoane să mai plece, astfel încât cu 800 de angajați societatea să se pună din nou pe picioare. Evident, un al doilea val de reduceri de personal nu este confirmat și nici obligatoriu, însă doar în cazul în care uzina câștigă contracte în urma participării la licitație. „Toată lumea trebuie să se agite să obțină contracte, nu să se lamenteze că se dau oameni afară!”, a concluzionat Remus Borza pentru cotidianul online Express de Banat.

tmc 640

Comments

 1. Dinu says:

  In curind vor ramane numai 3 paznici , restul vor fi concediati in masa. Vai de noi ce am putut pati cu acesti netrebnici de politicieni!!!! pusi pe devalizare totala a industriei Romanesti. Nu-i duce mintea la nic bun.Sunt o sleatca de trintori profitori care n-au facut nic bun la viata lor ,tradatori ai neamului Romanesc. Asa ne trebui daca sintem prostii , prostilor si votam fara sa gindim!!!!!!!

 2. eu says:

  se aude ca ursoniu lua 10 000 euro salar pe luna. pt ce ?

 3. alegatorul mituit cu 2 litri de ulei says:

  Si cu mine cum ramine OANA daca-i divulgati pe toti si nu-mi mai primesc ratia de ulei si zahar pentru ai vota?????????m-as lipsi eu de aceasta mita electorala daca sinteti convinsi voi ziaristi, ca scapati tara de lichele. Am 9 votanti in familia mea si care-mi da mai mult pe acela il vom vota.Asa ca la ciordeala fratilor si care-mi da/ obtine cele 9 voturi de la fam. mea!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!SUCCES TINERILOR ZIARISTI(DE PE FACEBOOK) ADEVARATI,CONVINSI CA VREMEA SCHIMBARII ADEVARATE IN ROMANIA A SOSIT ACUM, CU PRILEJUL PREGATIRII NOILOR ALEGERI DIN 2016.CU CIT NE VOM PREGATI MAI UNITI CU ATIT II VOM ELIMINA PE CEI INTEPENITI IN FOTOLIILE DELAPIDATORILOR NATIONALI.

 4. Cosmin says:

  Situatia tinde sa duca la dezastru. E nevoie de nationalizare , intr -o forma europeana , a uzinei. Asta nu se poate cere de conducere ci de angajati, factori politici. Domnilor sindicalisti ati uitat ce este o greva ? Asteptati la adapostul functiilor dvs. sa dispara locurile de munca, fara sa faceti efectiv ceva, doar emiteti pareri? Cine sa va inteleaga ?

 5. Mihai says:

  De multa vreme se stia ca UCMR are prea putine sanse de reusita si asta nu doar din vina conducerii actuale a uzinei ci si in mare parte datorita factorilor politici care spun ca nu se pot amesteca in treburile unei societati particulare. Sarcina lor este de a sta deoparte si a se vaita ca nu le este strada lor asfaltata si alte astfel de lucruri marunte demne de niste oameni marunti.
  Un mare rol il are si domnul Borza impreuna cu asociatii lui care nu prea stiu cu ce anume se ocupa, dar stiu ca desi lucrurile merg prost domnia sa incaseaza bani frumosi pe nu stiu ce. Dansul s-a exprimat clar ca Hidroelectrica NU ESTE INTERESATA de UCM Resita si mai mult dorinta mai marilor(?) este sa se indrepte spre firme straine. UCMR va primi doar ceva reparatii, etc dar nicidecum lucrari noi. Atunci la ce sa te mai astepti de la un astfel de roman?.
  Mai mult, daca este sa continuam cu distrugerea Resitei priveste si la Institutul de proiectari din Resita. Acesta este pe marginea prapastiei. Condusa de niste oameni, aflati acum dupa gratii, are putine sanse de redresare datorita faptului ca firma nu mai are credibilitate. Si acolo au ramas doar cativa oameni care mai spera la un altfel de viitor.
  Nu in ultimul rand, datorita neintelegerilor dintre conducerile acestor institutii care in mod NORMAL trebuiau sa colaboreze, mai ales datorita orgoliilor nemasurate ale acestora, lipsei in mare masura a managementului (cred ca putini din conducere stiu ce-i asta) s-a produs o ruptura si era normal ca lucrurile o vor lua la vale. Era evident pentru toata lumea.
  Sa mai amintim si de aceste sindicate care mai mult nu exista.
  Greu de spus, dar ne meritam aceasta soarta. Indiferenta, nepasarea, frica, toate acestea au lasat loc ca raul sa prolifereze. Ce-i de facut?
  Sa ne trezim si chiar daca noua nu ne pasa ne vor lua la intrebari copiii, nepotii nostri. Ce am facut noi? Am stat si am asteptat. Atat.
  Somnul ratiunii naste monstrii, nu-i asa?