„Evoluția din politica românească îmi lasă un gust amar”

Activitatea politică e un obicei de care fostul senator PRM Haralambie Cotarcea nu poate scapa nici în anii de pensie. Politicianul nu mai deține nicio funcție importantă în viața publică, dar, la cei 73 de ani ai săi, activează încă în Partidul Național Liberal, în rândurile căruia a intrat în 2012, alături de grupul de PDL-iști desprins de Sorin Frunzăverde.

Deocamdată sunt încă în activitate, chiar dacă sunt pensionar. Fac parte din PNL. Îi ajut la diferite chestii, mă duc la organizațiile de partid, discut și eu cu ei, la nevoie mă deplasez în localitățile de la periferia Caraș-Severinului… când am ceva timp. M-am obișnuit toată viața cu această chestiune. Înainte am lucrat 23 de ani în mișcarea sindicală, până la nivel mare, la nivel central, în Consiliul  central al Uniunii Generale a Sindicatelor din România. Imediat după Revoluție am intrat într-un partid… Ce să fac? Să stau așa să mă uit, nu merge, că am vrut să stau cu oamenii”, a mărturisit Haralambie Cotarcea pentru Express de Banat.

Fostul senator a spus că viața de om de afaceri nu l-a atras, pentru că nici nu se pricepe. În anii de pensie are o activitate bogată, are o familie mare, cu copii și nepoți, care sunt unul student, celălalt la școală în clasa I. Haralambie Cotarcea este și membru al Autorității Teritoriale de Ordine Publică din Caraș-Severin, ca reprezentant al comunității, așa cum se arată și pe site-ul Consiliului Județean.

Evoluția din politica românească îi lasă un gust amar și crede că așteptările de după ’89 nu au fost atinse. Dezamăgirile trăite în diferite formațiuni politice i-au determinat și traseul prin PRM, PDL și acum în PNL.

Este această politică murdară… Vă spun sincer, murdară! Vedeți dumneavoastră câți oameni mari sunt băgați în pușcărie? Până și un fost premier al României, cum a fost Adrian Năstase, pentru furturi de-astea murdare. Și mulți alți oameni mari, cu putere, sunt toți acum în pușcărie. Toate categoriile le găsim acolo. Oameni care au făcut toate tâmpeniile. Cu unii dintre ei am fost coleg. Ce părere să am eu despre această chestie, decât proastă?! Din punctul meu de vedere, sunt foarte dezamăgit”, a mai spus Haralambie Cotarcea.

Pas înapoi în timp

Haralambie Cotarcea a fost în două mandate consiler județean în cadrul Consiliului Județean Caraș-Severin, prima dată în perioada 1992-1996, din partea PRM, iar a doua oară, între anii 2008-2012, pe listele PDL. Din 1996 până în 2000, politicianul cărășean a ocupat un fotoliu de senator în Parlamentul României, unde a fost ales pe listele Partidului „România Mare”. Mai demult, Cotarcea a fost președinte al Comisiei de Cenzori a CJ Caraș-Severin al UTC (1970), membru în Biroul CJ Caraș-Severin al PCR (1984-1989), membru în Consiliul Central al UGSR (1986-1989), deputat în Consiliul Popular al județului Caraș-Severin (1985-1989).