Caransebeşul merge în şaisprezecimile Cupei României! Să vină Steaua!

Gugulanii au eliminat dramatic, la loviturile de departajare, gruparea din Valea Domanului, şi aşteaptă acum să-şi măsoare puterile cu granzii Ligii I.

Locurile I şi III în Liga a II-a, Metalul Reşiţa şi FC Caransebeş, au fost protagonistele unui adevărat derby în faza a V-a a Cupei României la fotbal. Chiar dacă ambii antrenori au făcut schimbări în formulele obişnuite de start, pe „Municipalul”din Parcul Teiuş s-a jucat un fotbal de calitate, care a plăcut spectatorilor veniţi în număr mare. Calificarea s-a decis la loteria loviturilor de departajare, unde gugulanii şi-au stăpânit mai bine emoţiile. Ganea, Precup, Negoescu, Goşa, Manea, Buşu, Săulescu şi Făiniş au marcat pentru FC Caransebeş, în timp ce Artean a fost ghicit de Zimmermann. Pentru Metalul au punctat de la 11 m Voinea, Aniţoiu, Popescu, Breşneni, Vaştag, Enescu şi Cristian. Coca a apărat execuţia lui Roman, iar Creţu a trimis pe lângă poartă. În timpul regulamentar de joc, marcaseră Voinea, pentru rosso-neri, şi Dicu, pentru gugulani.

FC Caransebeş merge în faza şaisprezecimilor, în care vor juca şi echipele din prima ligă, în timp ce Metalul se opreşte aici în actuala ediţie a Cupei României şi va continua doar în campionat. Rivalitatea Caransebeş – Reşiţa a alimentat şi mai mult bucuria din tabără gazdelor, atât în tribună, cât şi în vestiarul echipei, unde primarul Marcel Vela i-a felicitat pe jucători şi antrenori şi a cântat alături de aceştia. Euforia victoriei s-a stins relativ repede, pentru că FC Caransebeş are sâmbătă un meci dificil în campionat. “A fost un meci foarte greu, cum anticipam, pentru că în această competiţie nu tot timpul echipa care este considerată favorită câştigă. De aia este frumoasă, de asta ne-am făcut fotbalişti, antrenori, ca să trăim meciuri de asemenea nivel, cu asemenea încărcătură. Repet, a fost un meci foarte greu pentru noi, a fost nevoie de un efort foarte mare, nu-mi doream să jucăm 120 de minute, dat fiind faptul că sâmbătă avem un meci foarte greu cu Unirea Târlungeni, însă dacă am ajuns la prelungiri a trebuit să le jucăm şi până la urmă iată-ne câştigători. Golul nostru venit înainte de pauză a fost un moment important pentru noi deoarece una e să intri cu 1-1 la pauză şi alta e să intri în dezavantaj pe tabelă. A contat foarte mult golul lui Dicu, eu consider că dacă Reşiţa intra cu avantaj la pauză nu era echitabil după numărul ocaziilor”, a declarat Sorin Bălu, antrenorul Caransebeşului.

Cristi Zimmermann, portarul Reşiţei, consideră că pentru Metalul nu e nicio tragedie ratarea calificării: “A fost un meci cu o încărcătură foarte mare, un meci de 120 de minute, care s-a terminat cu loteria penalty-urilor, un meci care nu a făcut altceva decât să ne obosească înainte de meciul foarte greu pe care urmează să-l avem la Mioveni. Meciul ăsta a fost exact meciul de care ne-am speriat, adică să jucăm 120 de minute. Era un meci important, dar în care au intrat şi alţi jucători. Sunt orgolii între Caransebeş şi Reşiţa, a fost un meci frumos, care a plăcut publicului. Eu spun că meciul s-a rupt la 1-0 pentru noi. Puteam face 2-0 şi să încheiem jocul. Am luat gol în minutul 45, ceea ce îţi toarnă plumb în picioare. Am avut vreo două ocazii clare şi în repriza a doua, în care puteam face diferenţa. Felicit gazdele pentru dorinţa de care au dat dovadă, au vrut să bată Reşiţa şi le-a ieşit, dar ne vedem în campionat. Va fi cu siguranţă altceva”.

Fanii caransebeşeni şi-au anunţat deja preferinţele pentru şaisprezecimi: campioana României, Steaua!

Comments

  1. suporter says:

    cred ca stanciu asta a fost la alt meci si scrie despre fc caransebes si fcm resita. mai baiatule, cum poti sa scri tu de fotbal de calitate cand in prima repriza au fost 4 faze? mai baiatule uitati-va si voi la aliosa ala pe care nu.l consideram noi ziarist, ce scrie. un articol in care vezi clar cine au fost cei trei arbitri, vezi exact minutele fazelor importante. am fost la meci si am fost curios ce face ala si ce faceti voi si am vazut. voi toti gramada ziaristii lu’ peste, orbu impiedicat de la arena banateana, mai e ala de pe la caransebes de la 7 nopti si 7 zile, si copiati prostii unu de la altu. bai, aliosa ala nu-i ziarist dar am vazut articolul lui si le-am citit si pe ale voastre. daca nu as fi fost la meci nu comentam, dar am fost in tribuna. VA DA FUM IN NAS… sa nu spunem despre poze…ca la el pe facebook are omul poze cu tot ce-a scris in articol. si inca ceva bai acest stanciu, caransebeseni numai in mintea ta de betivan sunt, gugulani e altceva, lasa-te ca esti praf

  2. suporter says:

    p.s sa scrie idiotul o carte intreaga si sa nu fie in stare sa scrie rezultatul final, stanciule esti penibil sincer. dar eu care te vad prin cluburi rupt ma gandesc ca sigur ai lins o halba de vodca si sub aburii bahici…

  3. MuieCaransebes says:

    MUIE CARANSEBES !!