Reșițenii lăsați cu buza umflată de falimentul CET, despăgubiți de primărie!

S-au încheiat anchetele sociale pentru stabilirea numărului de familii ce vor primi sume compensatorii din partea municipalității. Nici măcar jumătate din numărul total de familii rămase fără încălzire nu au îndeplinit criteriile pentru a beneficia de ajutor.

Peste o mie de familii au fost înscrise în agenda anchetelor sociale. Cetățenii în cauză au rămas și fără încălzire, și fără apă caldă după ce societatea CET a intrat în faliment. Rezultatele anchetelor au fost centralizate de către Direcția de Asistență Socială și înaintate Inspecției Sociale Caraș-Severin.

Odată ajunsă la Ministerul Muncii, situația le va aduce celor care se încadrează în criteriile impuse sumele de bani compensatorii care să le permită să-și asigure încălzirea locuinței, într-un fel sau altul.

Numărul beneficiarilor este extrem de mic, comparativ cu numărul total al cetățenilor înscriși, și asta pentru că foarte mulți dintre ei fie nu au fost găsiți la domiciliu atunci când asistenții sociali i-au căutat, fie nu au îndeplinit condițiile necesare. Este vorba aici despre modalitatea de încălzire de care beneficiau până la falimentul CET și de situația financiară a fiecărei familii.

Valoarea sumelor compensatorii care urmează să fie primite de reșițeni se încadrează între 500 și 3.000 de lei.

 

 

Comments

 1. o porcarie says:

  O mizerie de solutie au gasit eminentele cenusii de la primarie. Aceasta Nu este o solutie, ci doar o “spaga” catre familiile care aveau dreptul la incalzire centralizata pentru a nu mai face scandal pana la primavara. Asta nu e o solutie, e un rahat ambalat intr-o “solutie”! E ridicol sa crezi ca aceste familii vor beneficia de caldura de acum incolo daca vor primi intre 500 si 3000 de lei!
  Pe de alta parte, ar trebui sa schimbati titlul. Cei care trebuie sa beneficieze de despagubiri sunt creditorii care au de incasat sume incredibil de mari de la CET! Cine ii despagubeste pe acestia de pe urma jafului facut de catre administratorii CET? Din cauza aceasta nu mai poate functiona CET, pentru ca nu si-au achitat datoriile acumulate la creditori! S-au delapidat milioane de euro de la aceasta societate iar administratia incearca sa arunce praf in ochi si sa inchida gura la lume cu 500-3000 de lei! Niste nemernici…

 2. pagubit says:

  Incepand cu anul 2011 s-au acordat compensatii la toti abonatii aflati in aceasta situatie ,indiferent de conditia materiala,adica nu s-au facut ANCHETE sociale.Se va lasa cu multe procese penale si PRIMARIA va plati la fel ca si celorlalti abonati.Iar tu,care stii de …delapidari de”milioane de euro”,de ce nu concretizezi?

 3. pagubit says:

  In completare ,toate Hotararile CL privind aceste compensatii ,sunt in SPRIJINUL ABONATILOR CARE INDEPLINESC CRITERIILE MENTIONATE IN HCL,IAR INSTANTEI NU-I VA FI GREU SA CONSTATE ASTA ,FARA CA CINEVA SA MAI NUMERE CASELE,GAINILE SI MASINILE OAMENILOR!

 4. sa concretizeze parchetul says:

  Sigur, si eu sunt de aceeasi parere, sa se “concretizeze” gaura de la CET cu o ancheta (administrativa, penala, etc.) de catre cei care au competenta si sunt platiti sa faca asta. Eu nu pot decat sa sesizez ipocrizia factorilor politici care vin si incearca sa ascunda mizeria cu 500-3000 de lei. Cei care merita si trebuie sa primeasca acest sprijin financiar, sa-l primeasca, nu am nimic impotriva!
  Eu cred ca a fost jaf acolo pentru ca am vazut tabelul creditorilor si nu cred ca aveau cum sa se acumuleze asemenea creante fara sa fi fost rea-intentie din partea administratorilor. Chiar daca nu a fost intentie si incompetenta atrage raspunderea (chiar penala). Decat sa se laude prin presa cu toti aurolacii care fumeaza doua grame de marijuana si pe care ii aresteaza, mai bine s-ar ocupa parchetul de acesti infractori cu adevarat periculosi pentru societate si care trebuie sa raspunda pentru multe milioane disparute!
  Intr-un stat de drept un asemenea jaf nu ar trece neinvestigat!