Etapa cărăşenilor. Trei din trei!

Toate cele trei reprezentante ale judeţului în Liga a III-a de fotbal, FC Caransebeş, Muncitorul şi Gloria Reşiţa, s-au impus pe propriile terenuri în partidele rundei a doua.

Gugulanii au maximum de puncte în startul acestui sezon după o victorie smulsă în ultimele secvenţe ale partidei disputate pe terenul de la Balta Sărată împotriva lui Millenium Giarmata. Echipa pregătită de Alin Artimon s-a impus cu scorul de 3-2, cu un gol marcat în al treilea minut de prelungiri, din penalty, de Gheju. Caransebeşenii au condus în minutul 20 cu 2-0, după reuşitele lui Steop şi Negoescu, dar s-au văzut egalaţi după pauză, când oaspeţii au punctat prin Leucă şi Dancea.

Victorie indiscutabilă

Şi Muncitorul Voinţa Lupac are un debut reuşit de campionat. După remiza de la Hunedoara din runda inaugurală, trupa pregătită de Viorel Lolea s-a impus de o manieră categorică în întâlnirea cu Ştiinţa Turceni. Boroiban a deschis scorul în chiar primul minut de joc, iar Costachi a făcut 2-0 în minutul 8, după o lovitură liberă executată excelent. Galeria condusă de Florin Boboescu anticipa un scor fluviu, dar oaspeţii au taxat imediat relaxarea prematură din jocul bănăţenilor şi au reuşit să reducă din handicap. Lolea a început să-şi certe jucătorii pentru pasul făcut înapoi şi Chitucea a liniştit apele până la pauză, marcând pentru 3-1. În partea secundă, tot Muncitorul a controlat jocul, şi-a creat mai multe ocazii, dar a mai punctat o singură dată, prin Oncică.

S-a terminat 4-1, iar Viorel Lolea nu poate fi decât mulţumit. „Am obţinut o victorie muncită. Am început foarte bine, am dat repede două goluri, am mai ratat trei mari ocazii şi apoi fotbalul ne-a pedepsit. Am intrat însă cu 3-1 la pauză şi în repriza a doua ne-am dat drumul la joc. A ieşit un spectacol agreabil pentru publicul prezent. Mulţumesc galeriei foarte frumoase pe care o avem. Cred că suntem singura echipă cu galerie şi acasă, şi în deplasare. Această echipă frumoasă are potenţial”, a declarat tehnicianul reşiţean.

Haidău, numărul 1

Gloria a completat tridentul victorios al echipelor cărășene, oferind microbiştilor prezenţi pe stadionul din Govândari o victorie frumoasă, prima de la revenirea în eșalonul trei.

După o primă etapă mai puțin reușită, Gloria a învins echipa secundă a Pandurilor din Târgu Jiu, scor 1-0. Debutul de meci le-a aparținut oltenilor, prima ocazie venind chiar în primul minut de joc, când s-a evidenţiat portarul Darius Haidău. Treptat, gazdele au preluat iniţiativa şi au ratat mai multe ocazii bune de a marca. Jumătatea primei reprize a adus liniştea pe stadion. Darius Guduleașă s-a accidentat grav la o ciocnire cu un adversar, jucătorul Gloriei fiind dus de urgență la spital, unde lucrurile au revenit la normal. După 0-0 la pauză, alb-albaştrii au revenit mult mai determinaţi pe teren şi, la ceva mai mult de zece minute de la reluarea jocului, Tărbâț a scăpat singur cu portarul şi a înscris cu un șut plasat la colțul lung. După marcarea golului, Gloria a dominat cu autoritate jocul, ratând ocazii rarisime, în special prin Adrian Ciutură. S-a terminat însă bine pentru reşiţeni, Gloria acumulând primele trei puncte. ,,Este primul nostru succes după o perioada destul de lungă, este meritul băieților, îi felicit pentru efortul depus, pentru calitățile pe care le-au arătat. Haidău este cu siguranță un câștig pentru echipă, a adus un plus de experiență echipei, un plus de valoare, de personalitate și cu elanul celor tineri eu zic că am reușit să închegăm o echipă bună”, a declarat Dan Boltaşiu.

Comments

 1. LuxPhotoFuchs says:

  Ca a jucat Lupac sau Muncitorul, ca a evoluat Gloria si nu AFCMR am intelege pe undeva, dar CINE AU JUCAT nu e mentionat! Oare ce simt jucatorii caraseni cand citesc articolul sunt uitati sistematic de un fost ziarist sportiv care de cand e sef a uitat elementarele indatoriri deontologice.

 2. LuxPhotoFuchs says:

  Ca a jucat Lupac sau Muncitorul, ca a evoluat Gloria si nu AFCMR am intelege pe undeva, dar CINE AU JUCAT nu sunt mentionati! Oare ce simt jucatorii caraseni cand citesc articolul si sunt uitati sistematic de un fost ziarist sportiv care de cand e sef a uitat elementarele indatoriri deontologice.

 3. LuxPhotoFuchs says:

  AFCMR:
  Haidau, Blaga, Goiti, Cheda, Fedor, Barsan, Stanuca, Utiu, Tarbat, Guduleasa,
  Ciutura. Au mai jucat: Creanga, Moti, Marta, Oprea Director tehnic, Ciprian
  Urican Antrenori, Robert Nosal, Dan Boltasiu

  Muncitorul: Giurcanu,
  Doana, Visatovici, Beica, Costachi, Saulescu, Lazarovici, Costescu, Oncica,
  Chitucea, Boroiban. Au mai jucat: Voin, Mezin, Beloescu, Sipitaru. Antrenor,
  Viorel Lolea

  FC
  Caransebeş: Cioloca,
  Artean, Goşa, Negoescu, Suru (min 76, Fuchs), Zele, Şandru, Steop (74, Gheju),
  Firan (83, R. Artimon), Dubei, Feneş (56, Constantinescu); rezerve: Laurenţiu,
  Bona, Dragu. Antrenor, Alin Artimon.