„Este facil a spune să stai cu ochii pe TMK”

claudiu kiss

Disperați de condițiile pe care le îndură periodic din cauza prafului care, spun ei, rezultă din activitatea combinatului TMK, oamenii din Dealul Crucii au cerut și Primăriei Reșița să intervină. Care este răspunsul administrației locale?

Lucrările la infrastructura rutieră din Dealul Crucii (și nu numai), derulate de Primăria Reșița, sunt vinovate pentru mare parte din praful care le dă de furcă locuitorilor din zonă, spun cei de la TMK. Ce spune city-managerul Claudiu Kiss? „Există o Agenție de Mediu care trebuie să facă niște teste de laborator și în urma acestor teste se pun concluziile. Până atunci, Primăria nu are instrumentele necesare. Oamenii din Dealul Crucii sunt și eu, și dvs. Instituții care să se substituie rolului alteia nu cred s-au inventat nici în Reșița, nici în altă parte în România. Fără doar și poate, monitorizăm situația, asta dincolo de rolul fiecărei instituții, dar nu avem pârghiile necesare până când concluziile de la un laborator acreditat nu vin.”

Recent, prefectul Ioan Dragomir a transmis că a cerut inclusiv Primăriei Reșița să fie vigilentă cu activitatea TMK. „Este facil a spune să stai cu ochii (n.r. pe TMK). Nu am un laborator acreditat în subordine, nu pot să fac testele de laborator, pot însă să rog Agenția de Mediu să facă acest lucru, asta da.”, a subliniat Claudiu Kiss, lăsând să se înțeleagă faptul că administrația locală nu are atribuții în ceea ce privește determinarea eventualelor daune pe care le-ar provoca activitatea combinatului în cartierul Dealul Crucii.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

CITEȘTE ȘI: Prefectul Ioan Dragomir trimite instituțiile de mediu la oamenii din Dealul Crucii!

publicitate si promovare online banner maxagro
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/