Prefectul Ioan Dragomir trimite instituțiile de mediu la oamenii din Dealul Crucii!

poluare tmk dealul crucii (6)
casinoherculane by sungarden alv bannerexpressbanat resita 1000x100px ian24

Numeroasele reclamații venite din Dealul Crucii, de la oamenii ajunși la capătul răbdării din cauza prafului pe care sunt nevoiți să îl inhaleze, l-au determinat pe prefectul Ioan Dragomir să trimită instituțiile de mediu în zonă.

Procesul de producție a oțelului și a activității de răcire a zgurii la TMK Artrom Reșița le dă mari bătăi de cap locuitorilor din Dealul Crucii, cei care acuză compania că poluează mediul, le distruge casele, mașinile și sănătatea. Prefectul județului Caraș-Severin, Ioan Dragomir, s-a întâlnit recent cu reprezentații conducerii Agenției pentru Protecția Mediului Caraș-Severin și cu cei ai Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Județean Caraș-Severin pentru a discuta despre obiectivele stabilite pe termen scurt, mediu și lung în vederea rezolvării problemelor.

CITEȘTE ȘI: FOTO/VIDEO. Praful din Dealul Crucii, un praf de calitate! Cine-i furnizorul?

Pentru diminuarea disconfortului creat în ultima vreme de activitatea de răcire a zgurii, comisarii GNM CJ Caraș-Severin au anunțat că, la ultimul control efectuat, au impus mărirea capacității de la trei posturi de răcire cu perdea de apă la șase posturi, în termen de 30 de zile. De asemenea, întregul amplasament de deversare, răcire și încărcare a zgurii va fi supravegheat video.

promovare banner maxagro Muzeul TM

Prefectul Dragomir a solicitat instituțiilor cu atribuții și Primăriei Municipiului Reșița să urmărească îndeaproape fenomenul, iar în ceea ce privește instituțiile de mediu, APM Caraș-Severin și GNM CJ Caraș-Severin, acestora li s-a cerut să efectueze deplasări succesive în zona locuibilă din apropierea societății, pentru a vedea exact cu ce anume se confruntă localnicii.

„Instituția Prefectului – Județul Caraș-Severin va monitoriza în continuare măsurile pe care instituțiile abilitate le vor lua, astfel încât societatea să respecte obligațiile prevăzute în autorizația de mediu.”, transmite prefectul Ioan Dragomir.

CITEȘTE ȘI: TMK Artrom răspunde acuzațiilor din Dealul Crucii: zero poluare! „Este un amestec intenționat de informații care creează confuzie”

1000x100 (2) STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/