Emil Hurezeanu: „Cu domnul primar Popa am o amintire ratată!”

1000x100 (1) untitled design set 970x90 px

Prezent la Reșița cu ocazia lansării volumului său de poezii, ambasadorul României la Viena, Emil Hurezeanu, a povestit cum primarul Ioan Popa i-a telefonat și i-a solicitat ajutorul pentru a aduce în municipiul de pe Bârzava una dintre cele mai importante companii constructoare de autoturisme și SUV-uri din Europa.

Emil Hurezeanu a ajuns pentru prima dată la Reșița joi, 27 mai, la invitația primarului Ioan Popa, în cadrul evenimentelor pe care municipalitatea le derulează sub egida „Reșița 250”. Cu acest prilej, oficialul român și-a prezentat și volumul bilingv de poezii „Zärtlichkeit, Routine/Tandreţe, rutină,/ Gedichte eines Knauserers 1979-2019,/Poemele unui parcimonios 1979-2019”.

Pe parcursul manifestării găzduite de Biblioteca Germană „Alexander Tietz”, Emil Hurezeanu a rememorat un episod petrecut în perioada în care acesta era ambasadorul României în Germania. „Cu domnul primar Popa am o amintire ratată, în obiectul și subiectul ei! La un moment dat, m-a sunat destul de nervos, spunându-mi că trebuie neapărat să aducem firma Volkswagen, care voia să construiască în afara Germaniei o fabrică nouă de montaj, și se gândise și la România, pe o listă unde mai era Turcia, Serbia și ceilalți suspecți. Și domnul Popa mi-a spus atunci: «Dacă nu va ajunge Volkswagen aici, el va avea de pierdut și dumneavoastră trebuie să vă faceți datoria ca ambasador!» Sigur, am vrut să ajungă, dacă nu la Reșița, cel puțin la Arad, însă nu s-a întâmplat nici asta. Au ales Turcia. Turcia a început să se frământe politic și atunci au plecat și de aici. Voiau să se ducă în Slovacia și Cehia, dar a început criza pandemică și acum nu se mai duc nicăieri, ne întoarcem cu automobile electrice în Germania. În fine, vom mai găsi probabil investitori pentru domnul Popa!”, a ținut să-l asigure diplomatul român pe edilul Reșiței.

timisoara capitala 2023 gif card de energie dacus 1000x100

Mărturisirea a adus zâmbetul pe chipurile celor prezenți, dar și pe cea a primarului Ioan Popa.

CITEȘTE ȘI: Emil Hurezeanu, la Reșița! Între diplomație și poezie!

untitled design set 970x90 px
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/