Elvețienii au cerut insolvența UCM Reșița

De Moș Nicolae, Casa de Avocatură București a firmei elvețiene a declanșat insolvența Uzinei Constructoare de Mașini Reșița. Dosarul a fost înregistrat la Tribunalul din capitală pe data de 2 decembrie. Deși oficialii societății nu fac niciun comentariu momentan, din surse neoficiale, aceștia s-ar fi așteptat la decizia luată de acționar.

De sărbători, cei peste 3.000 de angajați ai UCM Reșița au parte de vești bulversante din partea instanței. Asta pentru că, cei de la casa de avocatură a patronului elvețian au cerut declanșarea procedurii de insolvență. Următoarele 30 de zile sunt decisive în ce privește soarta uzinei, dar și a angajaților. Scenariul care se vehiculează acum este declanșarea procedurii de faliment sau, în cel mai fericit caz, propunerea unui plan de reorganizare. Dacă acesta nu va fi depus în termen de 30 de zile de la afișarea tabelului definitiv, falimentul se poate declanșa automat. Zarurile nu au fost aruncate definitiv, pentru că un cuvânt important în toată această ecuație îl au creditorii, adică firmele la care UCMR are datorii. Lansarea unui plan de reorganizare ar putea veni chiar din partea acestora.

Datorii de sute de milioane
În toamna lui 2009, neplata la timp a datoriilor la stat le-au reactivat ucemeriştilor şi creanţele istorice, care au fost şterse de statul român la momentul privatizării cu condiţia ca uzina să nu mai facă altele noi. Asta înseamnă că 170 de milioane de lei trebuie să ajungă în conturile ANAF, care periodic le pune poprire pe conturi. Pe lângă aceste datorii, alte peste 100 de milioane de lei sunt restante către firmele cu care uzina a încheiat diverse contracte.

Comments

  1. Gogu says:

    Multumim D-le Chebutiu ! Sper ca se mai aplica vorba care spune ca totul se plateste pe lumea asta ! Si ai ce sa platesti .

  2. Tavi says:

    Fain de Tot

  3. alexandra says:

    asa este. si danutz SRL a adus uzina in aceasta situatie, ca membru al consiliului de administratie si sa nu uitam de liderul maxim trandafir ostoia. toti sunt vinovati de ceea ce se intampla acum. au ucis resita din punct de vedere economic.