Elevi monitorizaţi în timp real la Moldova Nouă

Tehnologia modernă pare să aducă, pe zi ce trece, tot mai multe beneficii în varii domenii de activitate, inclusiv pe segmentul educațional. Astfel, până când elevii vor reveni pe băncile școlilor, conducerea Liceului Tehnologic „Clisura Dunării” Moldova Nouă a decis să implementeze proiectul catalog electronic, o oportunitate la-ndemâna părinților, care vor putea monitoriza, în timp real, atât activitatea școlară a odraslelor, cât și abaterile de la învățătură.

„Odată cu această facilitate, intră în discuție și responsabilizarea părinților. Atunci când tu, ca părinte, primești informația în timp real și afli că propriul copil este absent, că a luat o notă mică, e mai greu să poți veni, la final de semestru, și să afirmi că nu ai știut! Acest lucru va fi în avantajul părinților plecați la muncă în străinătate care depun eforturi colosale pentru un viitor cât mai strălucit al elevilor. Noi, profesorii, am început încărcarea datelor! Este vorba de o achiziție pentru un număr de 930 de elevi, clasele IV-XII, zi.”, a explicat managerul unității de învățământ de la malul Dunării, Mihaela David-Izvernar.

Referitor la modul în care va fi funcționa totul, dar și ce alte îmbunătățiri au fost luate în calcul în acest sens, directorul liceului a adăugat:

1000x100 casa brutarului

„Toate aceste facilități (APP ANDROID & iOS, SMS & MESAGERIE, RAPOARTE AUTOMATE, PLATFORMA WEB) sunt disponibile odată ce aplicația NoteInCatalog pentru părinți a fost instalată din Google Play sau App Store, familia având acces la notificări în timp real și la întreg catalogul electronic al copilului, elev LTCD. Și pentru că revenirea pe băncile școlii este o certitudine, pe care noi o dorim cât mai curând, am pregătit infrastructura, astfel încât, acum, avem acces la internet în toate clădirile liceului”.

Implementarea catalogului electronic la Moldova Nouă este posibilă datorită proiectului „Destin LTCD” (Rose), susținut de Ministerul Educației și de Banca Mondială, costurile în acest caz depășind suma de 22.000 de lei.