Elevii din cinci școli lugojene, monitorizați de la distanță prin catalogul electronic

catalog electronic scoli

Municipiul Lugoj are cinci școli care utilizează exclusiv catalogul electronic, care, în opinia reprezentanților unităților de învățământ, vine cu o serie de avantaje.

Anul școlar care tocmai a început vine cu noutăți importante. Un număr de 1.156 de școli din România, cu 414 mai multe decât în anul precedent, vor utiliza catalogul electronic. Dintre acestea, 39 sunt în județul Timiș, iar cinci sunt la Lugoj.

Măsura utilizării exclusive a catalogului electronic vine cu o serie de avantaje. Comunicarea dintre unitățile de învățământ și părinții elevilor va fi mult îmbunătățită, asta deoarece instrumentul permite vizualizarea situaţiei de ansamblu pe şcoală, dar şi pentru o categorie sau element în parte, cum ar fi monitorizarea absenţelor, a activităţii sau conduitei elevilor şi profesorilor. Tot ce se operează în catalog apare în sistem în timp real, fie că e vorba de note, absențe, calificative ori activitatea la oră. Pe baza notelor obținute, se generează instant grafice privind performanța elevului, urmărindu-se evoluția acestuia.

La Lugoj utilizează catalogul electronic Liceul Tehnologic „Valeriu Braniște”, Liceul Teoretic „Harul”, Liceul Teoretic „Iulia Hasdeu”, Școala Gimnazială „Anișoara Odeanu” și Școala Gimnazială Nr. 4.

Unitățile de învățământ de stat asigură din bugetul propriu sau din fonduri proprii, după caz, achiziționarea programelor și serviciilor de catalog electronic. Este interzisă solicitarea achitării acestor servicii de către elevi sau reprezentanții legali ai acestora.

Profesorii pot folosi catalogul digital și de pe telefon, cu ajutorul unei aplicații dedicate, la fel cum părinții și elevii pot avea acces la date, în baza unui nume de utilizator și a unei parole.

1000 x 100 gif logiscool