Elena Udrea:„Mihai Stepanescu este un bun gospodar!”

banner website comunitatetm 1000 x 100 px final 01

Fostul ministru al Turismului şi Dezvoltării, Elena Udrea, a avut o discuţie, în urma vizitei sale în Caraş-Severin, şi cu primarul Reşiţei, Mihai Stepanescu. Au fost vizate proiectele implementate în municipiu şi situaţia hotelurilor ,,fără stăpân”.

Vizita Elenei Udrea nu s-a rezumat doar la conferinţa de presă stabilită de organizaţia PDL Caraş-Severin, ci a adus în plus şi o întâlnire cu primarul Mihai Stepanescu. Aceştia au discutat despre proiectele implementate în municipiu şi nevoia de sprijin din primărie: „Încă o dată îmi dau seama că nici măcar primarii puterii nu sunt sprijiniţi, şi nu mă refer la o discriminare faţă de primarii PDL, ai opoziţiei în general. Domnul primar are proiecte în derulare, proiecte şi în turism, m-aş bucura să îşi găsească finanţarea. Am vorbit de posibilitatea ca ceea ce nu va mai putea fi finanţat din fonduri europene până la finalul acestui an să poată intra pe noul buget european 2014-2020. Eu, deşi nu mai sunt în funcţia de ministru, mă voi implica şi voi încerca să sprijin pe oricine care are un proiect de dezvoltare a turismului şi cred că domnul primar este un bun gospodar şi are nevoie de sprijin”, a declarat pentru Express de Banat deputatul PDL Elena Udrea.

Întrucât situaţia hotelurilor din judeţ nu este una tocmai plăcută, aceasta a intrat şi ea în discuţie. Exemplul cel mai grav a fost Hotelul „Semenic” din oraş care, de ceva timp, este lăsat în paragină: „Hotelurile de aici sunt fără stăpâni sau au stăpâni delăsători. De exemplu, hotelul din faţa primăriei, care am înţeles că este al domnului Gruia, cel cu privatizarea de la CFR Marfă, ar trebui să se facă ceva cu el. Dacă nu are bani să facă hotelul, poate găseşte bani să plătească CFR Marfă. Ideea este că în ultima lună de ministeriat am reuşit să schimbăm Codul Fiscal, să dăm o pârghie primăriilor să determine proprietarii de hoteluri să le introducă în circuitul turistic prin impozite foarte mari”, a mai adăugat Elena Udrea.

1000x100 casa brutarului

Potrivit acesteia, Consiliul Local poate să voteze, conform Codului Fiscal, prin Hotărâre de Consiliu, ca orice proprietar de structură de cazare, exemplu pensiune sau hotel, care nu este în circuitul turistic, să fie impozitat nelimitat: „Astfel, domnul Gruia Stoica poate să găsească bani şi pentru hotelul din centrul Reşiţei, şi nu numai”, a încheiat deputatul.

expres banat 1000x100 (2)

Comments

 1. nashpa says:

  Stepanescu are proiecte in turizm? Mai draga, ala se intituleaza NAVETIZM pe ruta Resita Timisoara si retur. La Resita umple teschereaua si la Timisoara construieste viloaia. Hahaha! “Stepanescu – un primar garantat de Elena Udrea”. Tare de tot. Dupa un mandat de “independent” si unul dependent de USL, Stepanescu mai viseaza unul, colorat de PDL sau unde o fi Udrea atunci. Gospodarul nostru e un Gica contra naturii. Recte Frunzaverde, riul, ramul

 2. anca_elena says:

  CITESTE SI: https://expressdebanat.ro/usl-elena-udrea-isi-permite-sa-dea-sfaturi-si-sa-faca-declaratii-mincinoase-vizavi-de-caras-severin-in-conditiile-in-care-activitatea-ei-ca-ministru-fost-una-dezastruoasa

  Deci: declaratia doamnei Udrea:”… domnul primar este un bun gospodar şi are nevoie de sprijin”, din articolul de fata trebuie corelata cu afirmatia din comunicatul USL cum ca “„Elena Udrea îşi permite să dea sfaturi şi să facă declaraţii mincinoase”.

 3. Ana Maria says:

  Domnul Gruia Stoica a comunicat intens cu domnul primar Stepanescu pe tema Hotel Semenic si nu numai, prin intermediul unei doamne al carei nume imi scapa, care se afla pe statele de plata ale amandurora, ca unica specialista in materie de programe, proiecte etc. Dar a comunicat deficitar, ca intotdeauna. Ca e un bun gospodar o dovedeste felul in care arata Resita. Asa cum cizmarul umbla cu gauri in pingele si croitorul rupt in fund, asa si bunul nostru gospodar se legitimeaza cu gospodaria vraiste. Si, domnule Frunzaverde, va rugam din suflet sa-l sprijiniti pe domnul Stepanescu. Macar pana la alegeri. Ar fi in sfarsit o buna recomandare pentru el ca sunteti in aceeasi barca iar lumea nu l-ar mai vota ca e in opozitie cu Dvs. Parafrazand un alt comentariu, mai bine garantat de Frunzaverde decat de Elena Udrea.

 4. doru says:

  Eu cred ca, cu alte cuvinte, blondina i-a tras-o lui Verdefrunza de cand nu se mai cara in aceeasi gondola(barca).

 5. nashpa says:

  http://www.argument-cs.ro/content/de-ce-simplu-c%C3%A2nd-se-poate-%C5%9Fi-complicat

  O interesantă dezbatere publică s-a desfăşurat astăzi (luni) la Primăria Municipiului Reşiţa, referitoare la unele aspecte care au trezit nemulţumirile unui cunoscut om de afaceri local, care a cumpărat terenul de lângă podul IGOR, cândva proprietate a Prescom. Valentin Armaşu a achiziţionat terenul fostei societăţi Prescom în ideea de a construi spaţii comerciale constând, pentru început, într-un magazin gen Penny, lângă care să vină apoi alţi retaileri de pe piaţa românească. Altfel spus, o investiţie plasată aproape de centrul municipiului, gândită la câteva milioane de euro, dincolo de faptul că ar schimba faţa cenuşie a zonei. Numai că, aşa cum se întâmplă de obicei, deşi primăria i-a eliberat certificatul de urbanism în 29 ianuarie 2013, nici până astăzi Armaş nu a primit autorizaţiile de construcţie, fără de care afacerea rămâne la nivelor vorbelor goale. Mai mult, omul de afaceri a aflat, între timp, că acest certificat de urbanism nu îi este suficient, ci ar mai avea nevoie de alte documente, până la obţinerea cărora vor trece cel puţin trei luni……………………..

  Viceprimarul Ioan Crina, cel care l-a suplinit pe primarul Mihai Stepanescu, aflat într-o întâlnire cu o delegaţie italiană, l-a încurajat pe Valentin Armaşu, privind lucrurile din postura omului de afaceri. „Aveţi toată disponibilitatea din partea noastră, a administraţiei locale. Nu căutăm să împiedicăm pe nimeni când este vorba de investiţii de acest gen“, a concluzionat viceprimarul Crina.

  In timpul asta, Gospodarul Stepanescu explica italienilor ce bine merge administratia la Resita, ca Columna lui Traian a fost construita din calcar din cariera de pe Valea Domanului si eventual ca dacii vorbeau limba latina ca limba materna, iar romanii au invatat-o de la daci, cand au venit pe-aici. Stepanescu din profil parca seamana cu Traian, nu?