„Eftimie Murgu” îți modelează viitorul?! Procurorii DGA spun tristul adevăr despre universitatea din Reșița!

În timp de conducerea universității se laudă cu tot felul de performanțe, cu învățământ superior de calitate și cu studenți care vor avea un viitor strălucit, procurorii anticorupție vorbesc și prezintă probe care dezvăluie o cu totul altă realitate.

 

La Universitatea „Eftimie Murgu” din Reșița, există, fără îndoială, și profesori de înaltă ținută morală și cu o pregătire profesională impresionantă. Există, de asemenea, studenți inteligenți care au toate șansele să devină buni specialiști în diverse domenii. Există programe și proiecte interesante, care atrag bani. Din păcate însă, toate acestea se regăsesc într-o proporție foarte mică. Cel puțin așa au concluzionat procurorii Direcției Generale Anticorupție, cei care au supravegheat cu mare atenție cam tot ce se întâmplă zi de zi la „Eftimie Murgu”.

„Trebuie remarcat modul total deficitar al susținerii examenelor de an, în condițiile în care cadrele didactice le permit și chiar îi încurajează pe studenți să copieze la examene, acestea fiind formale, necesitând doar prezența în sala de examen a studentului sau, în unele cazuri, acesta a fost declarat promovat chiar dacă nu a fost prezent la examen (a se vedea situația investigatorului care a susținut examenul doar prin punerea la dispoziție a lui Florin Franț a unei lucrări de pe care să copieze, în biroul său privat, singură, în afara programei de examene), fapt ce rezultă din procesele-verbale ale investigatorului, dar și din convorbirile telefonice. Examenele sunt susținute de către studenții ,,privilegiați” în birourile cadrelor didactice care le pun la dispoziție lucrări scrise ale unor colegi după care să copieze și ulterior să îi noteze cu note maxime, contrar codului de deontologie profesională. Examenele, de asemenea, sunt susținute de către unii studenți în afara orelor de examinare și în funcție de programul studentului. De asemenea, cadrele didactice prin modul de evaluare, lăsându-i nesupravegheați, încurajează studenții la fraudarea examenelor, prin copierea rezolvării subiectelor din surse de pe Internet sau chiar prin punerea la dispoziţie de cadrul didactic a notelor de curs sau a unei lucrări gata elaborate”, a concluzionat procurorul DGA care a trimis în judecată mai mulți profesori universitari reșițeni.

Vine cine vrea, promovează toți!

La „Eftimie Murgu” nu e nevoie nici măcar de prezență la cursuri. O notă de zece se poate obține foarte ușor. În schimbul serviciilor sexuale sau contra cost. Cam 300 de lei pentru fiecare examen! Bișniță în toată regula! „Trebuie menționat faptul că investigatorul a lipsit în proporţie de 85 la sută de la cursuri și seminarii, în semestrul II neprezentându-se la niciun curs sau seminar și, deși trebuia să aibă o anumită prezență, a avut dreptul să intre la examene obținând și note bune și chiar maxime de la cadrele didactice evaluatoare care au încălcat astfel reglementările interne cu privire la notarea studenților (la notare trebuie să se țină cont de: activitatea de la seminarii, 30 la sută, și de examenul final, 70 la sută)”, s-a mai reținut în materialul de urmărire penală după luni întregi în care activitatea profesorilor și studenților de la „Eftimie Murgu” a fost monitorizată și supravegheată de ofițerii și procurorii Direcției Generale Anticorupție.

Reșița are nevoie de universitate!

Municipalitatea nu a rămas indiferentă la problemele pe care le are universitatea din municipiu și încearcă să dea o mână de ajutor, pentru ca nu cumva Reșița să fie scoasă din peisajul universitar. „Primăria Municipiului Reşiţa este un susţinător permanent atât al învăţământului preuniversitar, cât şi al celui universitar, educaţia constituind baza  evoluţiei unei societăţi. Administraţia locală asigură, în măsura posibilităţilor, atât sprijin logistic pentru desfăşurarea în condiţii corespunzătoare a procesului educaţional în unităţile de învăţământ preuniversitar pe care le administrează, cât şi sprijin material pentru personalul didactic şi elevi în vederea creării de oportunităţi pentru obţinerea performanţei. În contextul dezvoltării sustenabile a municipiului Reşiţa, învăţământul superior de calitate reprezintă elementul-cheie. În perspectivă, administraţia locală susţine orice formă de colaborare între Universitatea Eftimie Murgu din Reşiţa şi alte instituţii de învăţământ superior din ţară sau străinătate, care ar putea constitui calea pentru menţinerea Reşiţei în peisajul universitar românesc şi în asigurarea forţei de muncă specializată în domeniile de activitate solicitate de piaţa forţei de muncă”, s-a comunicat de la Cabinetul Primarului Mihai Stepanescu.

Comments

 1. mr perfect says:

  DE ce nu vrea lumea sa inteleaga ca UEM nu isi are sensul…in ultimii ani nr de studenti a scazut drastic asa ca era normal sa iti faca sio ,,cleanta” numa sa te inscrii la ei si implicit sa le platesti taxele (adica salariile). In ritmul asta, daca nu-i desfiinteaza, o sa iti dea ei spaga numai sa te inscrii la faculta la Universitatea Eftinica Murgu. Nu doresc raul nimanui si nu vreau ca oamenii de acolo sa isi piarda orice sursa de venit, indiferent cate prostii au facut unii dintre ei, dar nici asa nu mai merge. DESFIINTARE!

 2. Miu says:

  Vorbești prosti ! 3_4 cazuri prezentate de presă nu dau notă discordanță pentru tot învățământul reșițean,cit la sută a probat dna,sau nu vor să fie transparenți ? Studenți care au mincat friptură sau trezit justițiabili? Denunțuri de frică și în contextul înregistrărilor,? Concluzii globale se pot trage foarte ușor, depinde cine vinde marfă și cui!nu contest ,constatările, dar adevărul este mult mai putred, chiar credeți ca în tăra se produc numai plusvalori, cînd învățământul gimnazial e schiop , există vreun interes să se termine univ Reșița?dacă asta doriți insistați si veti reusi!!! Cred ca se exagerează ! Dacă pădurea are 4 uscături nu ii dam foc exagerați,! cu argumentele globale ale unora ! haideți să fim realisi să vedem ca există viață după moarte!sper să fiim cumpătați și înțelepți și să dam crezare si osansa unor oameni serioși care vor să se sacrifice pentru copii noștri, Asa să ne ajute Dumnezeu!

 3. Tudor says:

  Foarte curios sunt dacă cei care sunt împotriva UEM și evident au terminat o facultate,au promovat toate examenele ca la carte..Probabil că nu! Știm prea bine că astfel de practici există peste tot.Referitor la închiderea UEM..hai domne să inchidem tot,spital etc…(era o ironie).Cei care născocesc astfel de inepții nu sunt reșițeni sau nu iubesc Reșița.Trebuie luată atitudine împotriva tuturor care au distrus Caraș-Severinul,nu numai în învățământ, în toate domeniile!

 4. MIAI STERPELESCU says:

  PROBABIL CA JURISTII DIN PRIMARIE ANGAJATI DE MIAI A NOSTRU AU ABSOLVIT EFTIMIE MURGU.