Echipa lui Pereu vrea toate punctele de la Ploiești

Un meci deosebit de important îi așteaptă pe sportivii de la Volei Club Banatul Caransebeș sâmbătă, de la ora 16.00, în compania tricolorului din Ploiești.

Ambele echipe luptă pentru poziția a V-a în clasamentul Diviziei A 1 și mai mult. Gugulanii doresc să-și păstreze acest loc pe care se află cu 30 de puncte, iar ploieștenii sunt în urma lor cu 4 puncte.

Meciul de acasă trebuie să ne aducă 3 puncte, deși venim după câteva partide disputate în deplasare, de unde nu am putut aduce acasă decât câte un punct”, ne-a declarat coordonatorul Laurențiu Vânătoru:

Sperăm să nu fie un meci dificil și să ne facem jocul nostru spre victorie. La Ploiești am avut partida în mână, însă, din cauza lipsei de concentrare pe final de set și gazdele ajutate un pic de arbitri, am pierdut meciul. Vrem să fie o partidă clară de 3 puncte. Nu e ușor, dar trebuie să ne mobilizăm și să ne concentrăm doar la joc. Venim cu un moral nu foarte bun din cauza partidelor pierdute în deplasare cu 3 la 2, dar eu cred că vom face un joc frumos acasă”, ne-a declarat ridicătorul Laurențiu Vânătoru.

Vânătoru și compania au jucat în această săptămână un meci de verificare cu echipa divizionară B din Timișoara, spre folosul ambelor echipe. Și timișorenii conduși de profesorul universitar Sorin Grădinaru se pregătesc pentru meciurile de baraj:

Perioada de pauză competițională este destul de mare, întrucât am încheiat campionatul în 8 februarie și până în 6 aprilie nu vom disputa nicio partidă oficială. În aceste condiții am solicitat echipei din Caransebeș să disputăm câteva partide amicale, în condițiile în care nivelul ligii a II-a este destul de scăzut. Trebuie să ne confruntăm cu echipe puternice ca să facem față turneului de promovare pe care-l vizăm. Lupta pentru a accede în prima divizie se va da între noi, Bacău și Steaua. Pentru prima ligă e nevoie de alte cartușe decât cele pe care noi le avem la dispoziție în momentul de față”, a concluzionat antrenorul Sorin Grădinaru.

Profesorul a dorit să afirme despre echipa din Caransebeș că este mai închegată decât anul trecut și joacă un volei mai aproape de ceea ce se joacă la nivel internațional, cu șanse reale de a evolua anul viitor în Cupele Europene.