Noul Metalul e în gardă! În Valea Domanului aterizează Șoimii!

Primul meci oficial din acest an pentru Metalul Reșița va fi sâmbătă, 27 februarie, de la ora 11, în Valea Domanului. Cu 17 jucători noi în lot, rosso-nerii vor înfrunta mâine dimineață pe Șoimii Pâncota. Metalul pornește cu -8 puncte în clasament, dar a scăpat de retrogradarea directă după retragerile echipelor FC Caransebeș 1913 și FC Bihor Oradea.

Un singur lucru le mai rămâne de făcut elevilor lui Carol Gurgu: să joace fotbal! După curățenia generală din pauza de iarnă, în lotul echipei reșițene au apărut jucători noi, tineri, ale căror nume poate că acum nu spun nimic, însă șansa de a evolua în liga secundă le poate scoate și mai mult în evidență calitățile. După șase victorii fără gol primit în meciurile amicale, Metalul se află în fața primului hop adevărat al sezonului, întâlnirea de sâmbătă cu Șoimii Pâncota. Rosso-nerii merg pe principiul că prima impresie contează, iar antrenorul Carol Gurgu spune că își dorește ca jucătorii pe care îi va desemna să intre pe teren să evolueze cât mai bine. „Mi-aș dori să am inspirație în momentul alegerii

primului 11. Din punctul meu de vedere, i-aș introduceCarol Gurgu în teren pe oricare dintre cei prezenți, dar meciul nu îl putem începe decât cu un portar și cu zece jucători de câmp. Elevii mei sunt conștienți de importanța meciului și sunt dornici de victorie. Sunt convins că jucătorii care vor intra în teren își vor da viața și vor juca cât mai bine, pentru că toată lumea este cu ochii pe ei. Și noi vrem să le dăm o șansă de relansare a carierei. Pentru că au fost la Liga a III-a, unii dintre ei au fost și la Liga a IV-a, foarte puțini au jucat la Liga a II-a și mai sus. Suntem o echipă nouă, lucrăm de o lună de zile, abia ne cunoaștem, dar sper ca atunci când intrăm în teren să jucăm cât mai bine și să ieșim cu fruntea sus după terminarea celor 90 de minute. Aceasta însemnând să facem meciuri din ce în ce mai bune, iar în două-trei etape să avem un număr cât mai mare de spectatori, pentru că oamenii vin la stadion să vadă un spectacol, să vadă actorii care sunt în teren și modul de exprimare al lor să fie cât mai… fotbalistic”, a spus Carol Gurgu.

Tehnicianul Metalului a caracterizat pe scurt adversarul pe care echipa sa îl va întâlni sâmbătă, în Valea Domanului: „Este o echipă arțăgoasă, o echipă care se leagă de fiecare minge, este o echipă care are jucători cu experiență. Dar noi încercăm să ne prezentăm la meci cu cea mai bună formulă de echipă. Toți jucătorii noștri sunt tineri, eu mă bucur că domnul Rufă a avut încredere în mine, că mi-a dat mână liberă să adun băieți din toată țara. Din cei care au venit în probe, cred că i-am ales pe cei mai buni, iar la ora jocului mi-aș dori să își dea viața pe teren, să joace cât mai bine și să avem un rezultat cât mai bun. Indiferent de deznodământul jocului, aș dori să iasă cu fruntea sus, spunând: am făcut tot ce am putut pe teren.”

CITEȘTE ȘI: Metalul Reșița și-a prezentat achizițiile. O echipă întreagă!

Codrut Anghel

Codruț Anghel

Optimist înaintea meciului cu Șoimii Pâncota este și unul dintre nou-veniți, mijlocașul Codruț Anghel: „Ne propunem să câștigăm meciul de sâmbătă, acesta este principalul nostru obiectiv. Suntem un grup unit, suntem ca o familie. Am reușit să ne acomodăm, pot spune că în această perioadă am ajuns să ne cunoaștem calitățile fiecărui jucător în parte. Cred că sâmbătă veți vedea o altă față a acestei echipe.”

Partida Metalul Reșița – Șoimii Pâncota, din etapa a 19-a a Ligii a II-a de fotbal, Seria a II-a, va fi sâmbătă, 27 februarie, de la ora 11, pe Stadionul „Mircea Chivu” din Valea Domanului.