Metalul Reșița și-a prezentat achizițiile. O echipă întreagă!

Divizionara secundă de fotbal Metalul Reșița se pregătește să reia competiția cu un lot nou. 17 jucători au fost prezentați astăzi în mod oficial de antrenorul Carol Gurgu.

Schimbările din tabăra Metalului erau anunțate încă de la finele anului trecut, conducerea clubului dorind să meargă pe varianta întineririi lotului. Așa se face că prin Valea Domanului au trecut în primele două luni ale anului 2016 peste 50 de jucători, dintre care antrenorul Carol Gurgu a ales 17. Noii rosso-neri au fost prezentați presei la stadionul „Mircea Chivu”, fără ca vreun reprezentant al administrației locale reșițene să asiste la eveniment. Carol Gurgu și-a prezentat rând pe rând noii elevi, care vor începe de sâmbătă aventura în liga secundă, cu un meci tare pe propriul teren, când la Reșița va veni echipa Șoimii Pâncota.
Dintre seniorii din vechea gardă a rămas doar portarul Cristian Zimmermann, care are toate șansele să fie în continuare căpitanul echipei, jucătorii urmând să voteze vineri seara cine va fi purtătorul banderolei. De asemenea, în lotul Metalului se află și juniori localnici, care au mai evoluat pentru gruparea patronată de Cătălin Rufă, cum sunt George Ponoran (autor a două goluri în Liga a II-a) și Adrian Holovcici.

Iată numele nou-veniților la Metalul Reșița în această iarnă: Ivan Knezevic, Ivan Lucic – portari; Bogdan Pitulice, Eduard Julei, Lorant Kis, Iulian Vlad, Ionuț Crăciun – fundași; Eusebiu Firu, Zoran Kopre, Darius Buzdugan, Alexandru Costea, Codruț Andrei Anghel, Alexandru Maria, Elhad Naziri, Denis Botezatu – mijlocași; Robert Chira, Nikola Vitorovic – atacanți. Zilele următoare este așteptat să revină în Valea Domanului și Modjieb Jamali. Carol Gurgu are alături, în staff-ul tehnic, o legendă a Văii Domanului, Vali Boșca, antrenorul cu portarii.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157662742280294″]

Metalul Reșița a câștigat toate cele șase meciuri amicale disputate în pauza de iarnă, cu adversari din ligi inferioare, fără să primească gol: 1-0 cu CS Ineu, 2-0 cu Minerul Anina, 4-0 cu AS Oraviţa, 1-0 cu CSM Lugoj, 3-0 cu Progresul Gătaia și 1-0 cu Mama Mia Becicherecu Mic.
Sâmbătă, 27 februarie, de la ora 11, Metalul Reșița va întâlni echipa Șoimii Pâncota, în primul meci oficial din 2016, care contează pentru etapa a 19-a a Ligii a II-a de fotbal, Seria a II-a. „Obiectivul nostru pentru acest meci este să nu luăm gol. Suntem o echipă nouă, lucrăm împreună doar de o lună de zile, dar sper ca atunci când intrăm pe teren să jucăm cât mai bine și să ieșim cu fruntea sus după terminarea celor 90 de minute”, a spus antrenorul Carol Gurgu.