Echipă de 9! Public de 10!

FC Caransebeş a părăsit Cupa României în faza şaisprezecimilor, la capătul unui meci care a avut de toate şi care l-a făcut pe antrenorul gugulanilor, Sorin Bălu, să acorde echipei sale nota 9, iar publicului un binemeritat 10.

Cu mai multe modificări efectuate de Sorin Cârţu şi Emil Săndoi în formula de start, U Craiova a impus de la început ritmul partidei de pe arhiplinul stadion „Teiuş”, caransebeşenii preferând să aştepte greşeala adversarului. Tabela s-a modificat pentru prima data în minutul 20, când Ferfelea l-a bătut cu şansă pe Coca, mingea şutată de oltean fiind deviată nefericit de Goşa. Gugulanii au reacţionat excelent, au mutat jocul în cealaltă jumătate de teren şi după doar patru minute au restabilit egalitatea. După o acţiune foarte bună a lui Negoescu, Lupu l-a învins pe Straton şi a aruncat tribunele în aer. În minutul 38, Ferfelea a repetat execuţia de la primul gol şi a trimis din nou mingea în plasă, numai că Ivan, aflat în afara jocului, îi obstrucţionase vederea portarului caransebeşean. Ologu a avut ultima şansă bună de gol a reprizei pentru FC Caransebeş.

După pauză, Bălu a mutat primul, deşi Cârţu era un car de nervi de banca olteană la finele primelor 45 de minute. Săulescu l-a înlocuit pe Făinişi şi a adus un plus de viteză în flancul drept, dar Gafiţa, introdus în locul lui Negoescu, nu a reuşit să semene prea mult pericol în faţa porţii craiovene. Totul s-a rupt în minutul 67. Lupu a intrat mai hotărât la un duel cu Madson, a pus talpa pe minge, însă centralul Balaci i-a arătat total aiurea al doilea galben şi a lăsat Caransebeşul în zece. Două minute mai târziu, Ferfelea a prins un şut excelent de la 18 metri, în dreapta lui Coca, şi a făcut 2-1 pentru „U”. Oltenii au mai avut două şanse mari la poarta lui Coca, însă în secvenţele de final Manea a ratat o ocazie cum rar se poate vedea pe un teren de fotbal. Mai trebuie spus că, în ultimele zece minute, FC Caransebeş a jucat în doar opt jucători de câmp, Suru ieşind accidentat când Bălu nu mai avea nicio schimbare. Gugulanii au părăsit Cupa cu fruntea sus, dar cu siguranţă vor avea un cuvând greu de spus în campionat.

Săndoi laudă Caransebeşul!

Sorin Bălu s-a declarnt mulţumit de evoluţia echipei sale. „A fost un meci specific Cupei, în care echipa considerată cu şansa a doua, adică noi, FC Caransebeş, am încercat să ne ridicăm la nivelul Universităţii şi pe alocuri eu cred că ne-am ridicat. Eu consider că noi am arătat publicului nostru superb că avem dorinţă şi tot timpul echipa noastră va avea dorinţă să câştige. Acum, să şi putem. Am avut un parcurs bun în Cupă, ne-am îndeplinit obiectivul, am adus o echipă de primă ligă la Caransebeş”, a spus Bălu.

Emil Săndoi a plecat foarte mulţumit de la Caransebeş, în primul rând pentru că echipa sa a evitat cu mare şansă prelungirile. „Noi am folosit mai mulţi jucători care evoluaseră mai puţin până în momentul de faţă şi am reuşit să mergem mai departe în Cupa României. E adevărat că a fost un joc cu emoţii, cu mari emoţii în ultimele minute, dar asta e partea frumoasă a Cupei României. Ca să fiu sincer, nu ne aşteptam să ne pună Caransebeşul atâtea probleme şi vreau să felicit echipa pentru că şi atunci când a rămas în inferioritate numerică a făcut o partidă din punct de vedere tactic foarte bună. Am preferat să menajăm câţiva din oamenii de bază ai echipei deoarece ne aşteaptă un meci foarte greu în campionat, cu ASA Târgu Mureş”, a spus antrenorul Craiovei.

FC Caransebeş: Coca – Goşa (cpt.), Al. Manea, R. Barbu, Buşu – Lupu, Artean, Ologu, Făinişi – Negoescu, Suru. Rezve: Bujor – Muscă, Dicu, Dârvaru, Cr. Gafiţa, Centea, Săulescu.
„U” Craiova: Straton – Dănănae, Acka, Frăsinescu, Velcovici (cpt.) – Madson, Ferfelea – Băluţă, Herghelegiu, Varga – A. Ivan. Rezerve: Brac – N. Rocha, Pleşan, Valski, Sin, Avrămia, Bancu.

Comments

  1. Craiova foarte slaba says:

    Craiova a fost foarte slaba. As spune ca, daca nu-i respectau prea mult caransebesenii, riscau sa iasa rusinos din cupa. Norocul or cu jegul ala de arbitru care i-a ajutat cum a putut. Nu doar cartonasul rosu aratat “gratuit”, dar intreaga maniera de arbitraj a fost mizerabila. Nu doar centralul, ci si asistentul de la centru a fost sub orice critica; tremura la propriu, la o faza la care dobitocea ala de central a dat hent pentru Craiova a aratat tremurand ca l-a lovit in piept mingea si nu in mana pe caransebesean, dar s-a razgandit subit si speriat si a aratat si el dupa central… Pacat de munca fotbalistilor de la Caransebes, oricum, Craiova pica in B daca tot asa o sa joace oricat de multi bani o sa bage Olputza Vasilescu…