SCANDALOS: Copil de 9 luni, mort la o zi de la externare!

O familie din Obreja trăiește o adevărată dramă, după ce în noaptea de miercuri spre joi și-a găsit copilul fără suflare. Au alarmat vecinii și au făcut plângere la poliție, însă nimic din toate acestea nu le poate aduce copilul înapoi.

Bebelușul Aurel Tomiță Gabriel, de doar 9 luni, a fost internat la Spitalul Județean de Urgență din Reșița din cauză că se simțea rău, în perioada 18-23 septembrie. Medicul pediatru însă l-a lăsat să plece acasă, iar la doar o zi după externare micuțul a fost găsit fără suflare. Părinții învinovățesc doctorul pentru drama prin care trec acum. „Nu este posibil să mă lase să plec acasă cu copilul, să treacă pe certificatul de externare că este vindecat, iar imediat apoi să îl pierdem. Mă duc până în pânzele albe să mă judec pentru copilul meu”, a spus mama copilului, Aurelia Gabriel (FOTO).

Și tatăl bebelușului este scandalizat. „Nu am greșit cu nimic să îndurăm așa ceva. Nu este posibil. Medicul legist m-a întrebat ce s-a întâmplat cu acest îngeraș de e mort?”, povestește Belu Gabriel Moise. Acesta a făcut o plângere la poliție, însă deocamdată se așteaptă rezultatul necropsiei.

„Pe trupul copilului nu au fost găsite urme de agresiune fizică. Necropsia va stabili cauza decesului”, a spus Ancuța Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al IPJ Caraș-Severin.

Copilul, grav bolnav

Oficialii Spitalului Județean de Urgență din Reșița spun că băiatul era grav bolnav și suferea de malformații cardiace multiple. De asemenea, aceștia înțeleg și tragedia părinților, dar nu își asumă nicio vină pentru bolile de care suferea micuțul. „A fost un copilaș de 8 luni, internat în data de 18.09 la ora 10.10, și a fost externat în 23, tot la ora 10. Pe diagnosticul de externare, diagnosticul principal a fost de bronhopneumonie, o infecție a căilor respiratorii. Mai suferea de Sindrom Down, tetrapareză spastică, malformații cardiace, malnutriție protein-calorică. La 8 luni avea 4.800 de grame. Era retard psiho-motor și suspect de mucoviscidoză, analize în lucru la Clinica Bega din Timișoara”, a spus Dumitru Secășan, managerul Spitalului Județean din Reșița, pentru www.expressdebanat.ro.