E judecat pentru o şpagă de 3.000.000 de euro!

Hotelul „Semenic” din centrul civic al Reşiţei şi complexul hotelier de pe Muntele Semenic se află de ani buni în paragină şi reprezintă un adevărat pericol pentru trecători, în timp ce proprietarul lor se lăfăie în bani şi face afaceri murdare cu sume ireale.

Gruia Stoica, omul care deţine cele mai mari hoteluri de pe Semenic, a fost trimis în judecată în stare de arest preventiv, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de cumpărare de influență, de procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție. În calitate de președinte al Consiliului de Administrație al S.C. Grup Feroviar Român S.A., Stoica a încercat să cumpere informaţii preţioase legate de o licitaţie.

„A promis inculpatului Boștină Doru-Cătălin, avocat în cadrul Baroului Ilfov, că-i va da suma de 3 milioane de euro pentru ca acesta din urmă să își exercite influența pe care a lăsat să se creadă că o are asupra directorului general al C.F.R. Marfă (funcționar public), pentru a-l determina să își încalce atribuțiile de serviciu și să-i comunice prețul oferit de societatea pe care o conduce, la licitația din 29 ianuarie 2014, așadar să divulge date confidențiale. Acest demers avea ca scop adjudecarea, de către Stoica Gruia, a contractului ce făcea obiectul licitației, respectiv transport cărbune de la nivelul SC. CEO S.A.”, au reţinut procurorii DNA în sarcina lui Gruia Stoica. Doar intervenţia DNA-ului a pus capăt demersurilor infracționale și a „stopat” o licitație care ar fi putut genera un prejudiciu de 473.068.410 lei, fără T.V.A.
Procesul se va derula la Curtea de Apel Bucureşti şi va amâna, sau mai debrabă anula, investiţiile promise de Stoica la hotelul din faţa Primăriei Reşiţa şi în complexul de pe Semenic.

Comments

  1. ALEXANDRU NEMOIANU says:

    Alta figura “mareata”! Ma intreb ce va face “aleasa poporului” care i-a turnat copilul(bitangul)?