„Vom aloca 400.000 de lei pentru Aleea Vlădeasa!”

Forul județean Caraș-Severin a decis să constituie un fond de rezervă prin care să sprijine locuitorii de pe Aleea Vlădeasa. Banii vor fi alocați la viitorul plen.

Pe lângă fondurile care vor ajunge în posesia oamenilor pentru reabilitarea blocului explodat pe data 1 octombrie, aleșii județeni vor aloca și bani pentru dotarea Spitalului Județean de Urgență din Reșița.

,,400.000 de lei sunt pentru reabilitarea blocului de pe Vlădeasa. Nu are sens să mai așteptăm ajutoare din alte părți. Acești bani vor fi alocați ca atare dintr-un fond de rezervă pe care îl vom crea pe data de 27 februarie Primăriei, iar Primăria va putea să lucreze cu ei”, a declarat liderul de la Palatul Administrativ, Sorin Frunzăverde. Așadar, la primăvară, locatarii din blocul explodat vor putea da startul lucrărilor fără să își facă vreo grijă pe tema banilor pentru cumpărarea materialelor de construcție.

Bani și la spital
La același plen, aleșii județeni vor discuta și despre alocarea unor fonduri consistente pentru unitatea spitalicească din Reșița.

,,Am hotărât achiziționarea unei truse laparoscopice pentru urologie, în valoare de 140.000 de euro. Este completă și nu există la spital, acolo unde avem specialiști care să o și folosească. Cred că ridicăm standardul secției de urologie semnificativ”, a adăugat Sorin Frunzăverde.

Locatarii de pe Aleea Vlădeasa au trimis în această dimineață pe adresa redacției, contact@expressdebanat.ro, un comunicat de presă prin care și-au manifestat mulțumirea față de decizia forului județean de a le aloca banii pentru reabilitarea blocului în care locuiesc.