AJOFM Caraş-Severin, pe masa Curţii de Conturi!

Deşi totul pare a fi normal, lucrurile cam bat pasul pe loc în contabilitatea Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă din Caraş-Severin. Pe lângă faptul că trebuie să recupereze zeci de mii de lei de la o altă instituţie, agenţia nu respectă legea când vine vorba de inventarierea patrimoniului.

Contul de execuţie a bugetului asigurărilor pentru şomaj se pare că nu este atât de strălucit la AJOFM Caraş-Severin. Cel puţin asta reiese din raportul public al Curţii de Conturi care nu arată altceva decât o serie de abateri şi nereguli la adresa unităţii. Acestea sunt determinate fie de încălcarea legislaţiei specifice sistemului asigurărilor pentru şomaj, fie a legislaţiei privind proprietatea publică a statului sau contabilitatea instituţiilor publice.

De exemplu, agenţia cărăşeană are de recuperat de la Casa de Asigurări de Sănătate din judeţ contravaloarea de aproximativ 90.000 de lei pentru concediile medicale ale salariaţilor suportate din credite bugetare. Conducerea agenţiei teritoriale Caraş-Severin spune însă că această problemă a ajuns în instanţă şi că suma nerecuperată este mai mică decât cea precizată de Curtea de Conturi. ,,Cauza privind sumele nerecuperate de la CJAS Caraş-Severin se află pe rolul instanţei de judecată. Precizăm faptul că suma de recuperat este de 75.659 lei şi nu 91.000 lei, cât apare în raportul Curţii de Conturi”, a declarat Caius Isac, directorul AJOFM Caraş-Severin.

Probleme la inventariere

1000x100 casa brutarului
banner maxagro

Potrivit Curţii de Conturi, agenţia teritorială pentru ocuparea forţei de muncă din judeţ se confruntă şi cu ,,efectuarea necorespunzătoare a inventarierii anuale a patrimoniului, întrucât soldurile conturilor de creanţe şi datorii nu au fost supuse verificării şi confirmării pe baza extraselor de cont”. De asemenea, în cadrul unităţii nu s-au inventariat toate elementele de natura activelor, datoriilor şi a capitalurilor proprii.

,,O parte dintre deficienţele constatate au fost remediate în timpul controlului Camerei de Conturi Caraş-Severin, iar pentru restul au fost dispuse măsuri de remediere ce au fost finalizate până la data de 31.12.2013”, a explicat în acest sens, Caius Isac.

tmc 640