E haos! 15 angajați ai unui supermarket, confirmați cu coronavirus fără să fie testați! (UPDATE)

Schimbările de la nivelul conducerii Direcției de Sănătate Publică din Caraș-Severin n-au eliminat bâlbele autorităților care gestionează pandemia de coronavirus în județ! În ultima lor zi de izolare la domiciliu, 15 persoane, total asimptomatice și, atenție, netestate, au fost anunțate că sunt infectate cu COVID-19!

Este vorba despre angajații unui supermarket din Oțelu Roșu, intrați cu toții în izolare imediat ce un coleg de-al lor a primit rezultatul testului pentru coronavirus, rezultatul fiind pozitiv. „Ziua de astăzi este ultima pe care trebuie să o petrecem în izolare. Am fost sunați astăzi, unii dintre noi de către polițiști, alții de către angajații Direcției de Sănătate Publică. Ni s-a spus să nu părăsim domiciliile, nici măcar în curte să nu mai ieșim, pentru că suntem cu toții infectați. Ni s-a spus că va veni la fiecare dintre noi cineva de la DSP. Astăzi sau poate chiar mâine, nu știau să ne spună exact când. Cert este că ne-au spus că au venit rezultatele testelor noastre și că sunt pozitive. Problema este că niciunul dintre noi nu a fost testat pentru coronavirus în aceste 14 zile de izolare la domiciliu”, a mărturisit pentru expressdebanat.ro unul dintre angajații supermarketului.

Oamenii s-au alarmat, s-au panicat, mai ales că unora li s-a transmis că vor fi duși în carantină, pentru alte 14 zile. În plus, au locuit, cei mai mulți dintre ei, cu alți membri ai familiilor, inclusiv cu persoane în vârstă. Lucrurile s-au liniștit după intervenția primarului de Oțelu Roșu, Luca Mălăiescu. Acesta a luat imediat legătura cu prefectul Cristian Gâfu și lucrurile au revenit la normal. Oamenii nu sunt infectați cu COVID, nici măcar nu au fost testați. A fost o eroare. Nu au niciun fel de simptome și, începând de mâine, pot ieși liniștiți din izolare. 

UPDATE, ora 22.30

Reprezentanții DSP Caraș-Severin au o cu totul altă versiune. „Angajații DSP cunosc foarte bine procedurile de autoizolare și de testare și nu ar fi avut cum să transmită așa ceva unor persoane netestate. Acel grup de persoane – contacți ai cazurilor de la supermarketurile din Oțelu Roșu și Caransebeș – nu a fost nevoie să fie testat, pentru că nu au avut simptome, acele persoane. Dânșii pot ieși din autoizolare în condiții legale, în a 15-a zi, după ce completează declarația pe propria răspundere emisă de Ministerul Sănătății prin Ordinul 414/2020. În acest context, dacă una sau mai multe dintre aceste persoane au fost sunate de cineva de la DSP pentru a-i fi transmise astfel de informații ireale este rugată să precizeze cine a făcut acest lucru și de pe ce telefon. Nu mai putem tolera la infinit astfel de acuze sau poate chiar de glume proaste, în condițiile în care există o presiune imensă pe această instituție care își face datoria față de cetățenii județului. DSP Caraș-Severin cunoștea situația, faptul că oamenii se apropiau de sfârșitul perioadei de autoizolare și a transmis informațiile corect, ca întotdeauna în astfel de cazuri”, explică Daniel Botgros, de la Compartimentul de Comunicare al DSP Caraș-Severin.

Nu putem decât să fim de acord cu poziția DSP. Instituția și-a făcut treaba exemplar pe perioada pandemiei, schimbarea directorului fiind și ea probabil tot o eroare. Că o glumă proastă nu e!

CITEȘTE ȘI: 

Cazuri confirmate de coronavirus în magazinele Lidl din Caransebeș și Oțelu Roșu. Unitățile s-au închis pentru dezinfecție

Echipe noi de angajați și cumpărături în siguranță în magazinele Lidl din Oțelu Roșu și Caransebeș!