Cazuri confirmate de coronavirus în magazinele Lidl din Caransebeș și Oțelu Roșu. Unitățile s-au închis pentru dezinfecție

O familie care lucrează la magazinele Lidl din Caransebeș și Oțelu Roșu a fost depistată cu coronavirus. De astăzi, supermarketurile vor fi închise pentru dezinfecție.

Doi angajați de la Lidl au fost confirmați cu COVID-19, însă situația se complică pentru că familia lucrează în magazine diferite. La Caransebeș este angajat soțul și soacra acestuia, al cărei prim test a ieșit negativ, în timp ce la Oțelu Roșu lucrează soția, depistată pozitiv. Cei doi tineri au acuzat dureri și au apelat la Serviciul de Urgență al Spitalului Municipal din Caransebeș, unde li s-au recoltat probe și au fost ținuți în izolare. Confirmarea rezultatului a venit acum o oră, astfel că primarul Felix Borcean a anunțat conducerea celor două magazine care a luat măsura de închidere pentru dezinfecție în această seară, după care, conform procedurii, este nevoie de 48 de ore până la reluarea activității. În aceste condiții, atât magazinul din Caransebeș, cât și cel din Oțelu Roșu se vor deschide abia luni, însă cu personal adus de la Timişoara și Lugoj.

Precizăm că cei doi angajați depistați pozitiv nu lucrau la casierie, astfel că nu au intrat în cotact direct cu clienții. A fost deschisă o anchetă epidemiologică. De asemenea, toți angajații celor două magazine intră în autoizolare de astăzi.

Primarul municipiului, Felix Borcean, ne-a mai precizat că a mai apărut încă un caz confirmat cu coronavirus, la o persoană care lucrează la o multinațională din urbea de pe Timiș și Sebeș, însă activitatea s-a închis din data de 23 martie la această companie, nefiind nevoie de dezinfecție.

În prezent, la Spitalul din Caransebeș sunt internate 8 persoane infectate cu coronavirus.