Un nou caz de COVID-19 la Oțelu Roșu. 13 cadre medicale au inima strânsă în zilele următoare

O pacientă aflată pe secția de Neurologie a Spitalului din Oțelu Roșu a fost transportată în această după-amiază la Spitalul Municipal de Urgență din Caransebeș, unde s-a confirmat că este infectată cu coronavirus. 13 cadre medicale au intrat în contact cu femeia, însă au purtat echipamente de protecție.

Potrivit managerului unității medicale din orașul de pe Valea Bistrei, Alin Mihăescu, femeia în vârstă de aproximativ 70 de ani este din Iaz și a fost internată pentru dureri lombare pe secția de Neurologie în urmă cu câteva zile, dar a fost izolată. La scurt timp însă a început să tușească și să facă febră și după ce a fost evaluată de către personalul medical a fost transferată la Caransebeș.

În această după-amiază testul a ieșit pozitiv, după cum ne-a confirmat managerul Spitalului Municipal de Urgență, Adrian Cican.

S-au luat măsuri ca secția de Neurologie să fie dezinfectată imediat, cei 13 angajați, medici și asistente care au intrat în contact cu pacienta cât a stat internată au purtat echipament de protecție, măști și mănuși, însă nu acele combinezoane pentru că spitalul nostru nu este suport COVID-19. Am luat legătura cu medicul epidemiolog de la Caransebeș, care ne-a oferit toate informațiile pentru a preveni noi îmbolnăviri și a demarat o anchetă epidemiologică. Deocamdată cadrele medicale nu sunt izolate pentru că au purtat măști și mănuși.”, a menționat managerul Spitalul Oțelu Roșu, Alin Mihăescu.