Medicii și asistentele din Spitalul Caransebeș vor fi testați pentru COVID-19 imediat după Paște

Tot personalul medical din Spitalul Caransebeș, suport CODIV-19, va fi testat imediat după sfintele sărbători pascale. Testele au ajuns la Caransebeș.

Cei peste 500 de angajați ai spitalului Municipal de Urgență vor fi testați pentru coronavirus, începând cu secțiile vulnerabile, de marți 21 aprilie, anunță managerul Adrian Cican.

Au venit 520 de teste, le-am comandat în mod special pentru tot personalul, pentru a mai lua din acest stres continuu al oamenilor care lucrează în linia I. Noi avem 501 angajați de la doctori până la brancartieri, personal la întreținere…, îi luăm pe rând, mai întâi angajații de pe secțiile vulnerabile, Infecțioase, Interne, Urgențe, ATI, Pediatrie și tot așa până vor fi toți testați. Sunt teste rapide cu rezultat imediat, așa vedem dacă au avut sau nu coronavirus, că poate unii sunt purtători și nici nu au știut…, o să vedem.”, spune managerul Adrian Cican.

În funcție de rezultate se vor lua măsurile necesare, atât pentru prevenirea răspândirii, cât și de tratare, dacă va fi cazul.

Vreau să vă spun că Spitalul din Caransebeș cred că este singurul spital din țară care are pe stoc materiale suficiente poate până la finalul acestei pandemii și cu medicație de rezervă pentru tratarea COVID-19. Unul dintre medicamente –Kaletra – va ajunge la Spital săptămâna viitoare, dar am avut alți substituenți ai acestui kaletra și dau rezultate: tratați în 5-7 zile și 7 pacienți vindecați. De asemenea astăzi facem listele cu personalul medical care va primi acel stimulent de 2500 de lei de care a vorbit președintele României, conform OG 43.”, a adăugat managerul Adrian Cican.