După proteste și huiduieli, Nelu Popa se întoarce la subvențiile lui Stepanescu!

explo 1000x200

La scurt timp după preluarea mandatului, și-a pus pensionarii în cap printr-o decizie menită să economisească bani la bugetul local. Și a economisit. Acum, însă, primarul Nelu Popa revine la vechile măsuri adoptate de Stepanescu în ceea ce privește transportul public gratuit de care beneficiază pensionarii Reșiței.

Un proiect de hotărâre, inițiat de primarul Ioan Popa și de cei doi viceprimari, Adrian Dacica și Gabriel Duruț, a fost aprobat ieri în plenul ședinței de Consiliu Local. Pensionarii vor avea gratuitate la transportul public în comun ca pe vremea lui Mihai Stepanescu. Aleșii locali au decis ieri să majoreze din nou la 800 de lei/lună limita maximă a veniturilor pentru pensionarii care vor beneficia de transport public local gratuit.

CITEȘTE ȘI: [FOTO/VIDEO] Pensionarii au ieșit în stradă! Nelu Popa, față în față cu protestatarii!

La întrebarea consilierului local Florin Feraru şi a colegului său, Gabriel Dinu, despre scăderea plafonului, liderul grupului PNL, Hadrian Popescu, a replicat dur: „a trebuit să strângem cureaua pentru că ne-aţi lăsat cu arierate, cu datorii neplătite de anii trecuţi. Acum am achitat datoriile şi putem ridica subvenţiile din nou”, a explicat Popescu.

CITEȘTE ȘI: Nelu Popa: „Țelul meu nu a fost să dăm în pensionari sau în persoanele cu dizabilități! Am oprit scurgerea de bani spre Ro-A Tir!”

Potrivit directorului Cosmin Enuică, la această oră doar 1.111 pensionari reşiţeni mai primesc tichete gratuite. Situaţia se va schimba, însă, chiar de joi, 1 iunie, când intră în vigoare hotărârea de Consiliul Local, iar din 6 iunie, pensionarii se vor putea adresa Direcţiei de Asistenţă Socială pentru a primi cele 96 de tichete (câte 16 pentru fiecare lună), dar şi o legitimaţie cu fotografie. Procedura se va repeta la fiecare 6 luni, între data de 1 şi 15 ale lunilor ianuarie şi iunie.

Consilierii locali au mai aprobat ca donatorii de sânge din municipiu să poată primi, la cerere, o reducere de 50% din abonamentul pe o lună la transportul în comun, pe o singură linie.

De asemenea, Primăria mai poate da 24 de asemenea tichete „cazurilor sociale deosebite”.

„Sper că este un gest făcut pentru ajutorarea reşiţenilor, nu pentru a umple conturile societăţii de transport”, a concluzionat ironic liderul grupului PSD, Mirel Sabo.

CITEȘTE ȘI: Depoul de tramvaie a fost negociat! Primarul Nelu Popa: „Reintroducem vechiul sistem de subvenţii pentru pensionari!“