După ce a interzis căruțele prin oraș, Torma a pus ochii pe traficul greu

Începând din luna mai, căruțele nu mai au ce căuta pe străzile din Moldova Nouă. Decizia i-a aparținut primarului Adrian Torma, care mai vrea să facă un pas spre normalitate: să elimine, pe cât posibil, traficul greu din oraș. Pentru siguranța rutieră și pentru protejarea drumurilor, spune edilul-șef.

Circulația camioanelor cu o greutate mai mare de 10 tone va fi redusă drastic prin Moldova Nouă. Cel puțin asta își dorește primarul Adrian Torma, cel care a pus la punct un proiect de hotărâre pe care îl va supune votului consilierilor locali la finalul lunii aprilie.

Concret, Torma vrea ca traficul greu să fie limitat prin oraș din mai multe considerente: siguranța traficului, conservarea și protejarea mediului natural, conservarea zonelor protejate din oraș și protejarea infrastructurii rutiere, potrivit expunerii de motive.

Arterele pe care se interzice traficul greu sunt:

  • Zona Oraș Nou: străzile A. I. Cuza, M. Viteazul, V. Alecsandri, Traian Vuia, Eftimie Murgu, C-tin Daicoviciu, Al. Lalelelor, Crinilor, Dunării;
  • Zona Moldova Nouă: străzile 1 Mai, 9 Mai, Banatului, Primăverii, Al. Moisi;
  • Zona Moldova Veche: străzile Unirii și Dunării.

CITEȘTE ȘI: Torma a interzis căruțele pe străzile din Moldova Nouă!

Dacă pe anumite drumuri accesul va fi total interzis, pe alte tronsoane șoferii acestor tipuri de vehicule vor putea circula în baza unei autorizații. Este vorba despre străzile Sf. Varvara și Minerilor. Pe acestea este necesară eliberarea unei autorizații pentru care se va plăti suma de 300 de lei/zi.

Șoferii care nu vor achiziționa aceste autorizații au ca variantă ocolitoare, pentru ruta Oravița – Orșova: Șoseaua N. Titulescu; strada Orșovei; DN 57; DJ 571; DJ 571A.

Pentru a dezbate proiectul de hotărâre, primarul Adrian Torma spune că se va întâlni săptămâna aceasta cu toți operatorii privați de pe raza orașului Moldova Nouă.

„Majoritatea administrațiilor publice își protejează drumurile orășenești prin instituirea unui regulament și, evident, a unor taxe speciale. Cetățenii orașului vor putea folosi gratuit toate drumurile orășenești fără restricție, doar cu anunțul prealabil al administrației publice. Pentru a fi înțeles, vorbim de trafic greu, camioane de mare tonaj. Camioanele sub 10 tone nu necesită nicio autorizație din partea administrației publice”, anunță primarul pe pagina sa de Facebook.

Proiectul de hotărâre, în integralitatea sa, poate fi consultat AICI.