Viorel Mutu nu vrea poliţişti locali scutiţi de efort

Votarea noii organigrame a Primăriei Reşiţa, organigramă din care dispare Direcția Poliția Locală, prin trecerea acesteia în subordinea Cabinetului Primarului, a găsit principalele grupări politice pe poziţii de adversitate. Apropiat de PSD, unicul consilier local PMP a acceptat de această dată argumentele PNL-ului.

Viorel Mutu, consilier local PMP, ne-a declarat că „nu are importanţă în subordinea cui este Poliţia Locală. La urma-urmei, este normal să fie undeva în subordinea edilului acestei localităţi. Într-adevăr, există mici probleme la Poliţia Locală, dar nu la poliţie, la instituţie, care are un conducător foarte bun, sunt aceste probleme. Sunt din cauza atitudinii anumitor poliţişti comunitari“.

Pemepistul spune că a ascultat argumentele şi contraargumentele PNL-PSD şi a concluzionat că noua organigramă este mai bună.

„În urma discuţiilor purtate în Consilul Local, cu Mirel Sabo, liderul de grup de la PSD, din care fac şi eu parte, şi cu liderul de grup de la liberali, Hadrian Popescu, am desprins următoarea idee: în cadrul Poliţiei Locale sunt câţiva poliţişti care nu se încadrează în zona pregătirii fizice pe care ar trebui să o aibă un poliţist local. Sunt în jur de 50 şi ceva de funcţii de execuţie, aceştia sunt cei care ar trebui să meargă pe stradă, din care am înţeles că o parte sunt scutiţi de efort. Nu mi se pare normal, când vorbim de poliţie, să avem în zona de execuţie poliţişti care să fie scutiţi de aşa ceva. Şi, din acest punct de vedere, consider că este bine-venită o nouă organizare“, a declarat Viorel Mutu pentru expressdebanat.ro. În cele din urmă, chiar și fără votul PSD, proiectul a fost adoptat cu majoritate simplă.

CITEŞTE ŞI: Lege şi ordine la Reşiţa! „Se dorește desființarea Direcției Poliției Locale și trecerea în subordinea primarului!”