Dumitru Rujan, despre drumul de mare viteză Craiova-Lugoj: „Lucrurile au început să se miște”

Ministrul Transporturilor a anunțat că a fost lansată licitația pentru proiectarea unui drum de mare viteză care să lege Craiova de Lugoj. Este un proiect pe care și deputatul Dumitru Rujan  l-a susținut inclusiv la votarea bugetului pentru anul 2021.

Deputatul PNL Dumitru Rujan salută anunțul făcut de ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, referitor la primii pași făcuți pentru construirea unui drum de mare viteză care să lege Banatul de Oltenia. „O veste bună pentru Banat, pentru județul nostru! Licitația pentru proiectarea drumului de mare viteză Craiova-Lugoj a fost publicată pe SICAP! Iar asta s-a întâmplat datorită liderilor PNL din Oltenia care au depus un amendament de alocare a circa 25 de milioane de lei pentru studiul de fezabilitate al acestui proiect (Calafat-Craiova-Lugoj), în şedinţa de guvern în care a fost aprobată legea bugetului. Iar prim-ministrul PNL Florin Cîțu a aprobat și susține acest proiect important de infrastructură! Și eu îl susțin și l-am susținut și când am votat legea bugetului pe anul 2021! Iar lucrurile au început să se miște!”, spune Dumitru Rujan.

Drumul de mare viteză Craiova – Lugoj ar urma să aibă 250 kilometri. Avantajul acestui proiect de infrastructură majoră îl constituie poziționarea pe coridorul de conectivitate Oltenia – Banat care se suprapune coridorului european Orient East – Med care unește Europa Centrală cu porturi de la Marea Nordului, Marea Baltică, Marea Neagră și Marea Mediterană.

CITEȘTE ȘI: Un drum de mare viteză va lega Oltenia de Banat. A fost lansată licitația pentru proiectare