Luca Mălăiescu: „Nu sunt supărat pe Silviu Hurduzeu, dar lucrurile trebuie limpezite!”

Chiar dacă este suspendat din PSD, Luca Mălăiescu își mai iubește partidul și are aceeași relație în raport cu Silviu Hurduzeu. Primarul orașului Oțelu Roșu spune că deranjul mare este că se stă în acest interimat la fruntea PSD Caraș-Severin de mai bine de doi ani fără a se organiza alegeri la nivel de Birou Politic Județean.

Luca Mălăeiscu este membru PSD de 21 de ani și recunoaște că nu îi este ușor nici acum să accepte decizia Biroului Politic Județean, pronunțată în a doua jumătate a lunii martie:

După 21 de ani membru PSD este și normal că nu ți-e totuna că te-a suspendat conducerea, dar să nu credeți că dacă noi avem problemele pe care le avem în organizație, păreri diferite și s-a întâmplat ce s-a întâmplat, noi ne așteptăm la colț pe întuneric să ne dăm în cap unul altuia. Sunt suspendat din orice funcție pe o perioadă de 1 an și nu numai eu. Înainte de a se întâmpla acest lucru, noi am adunat semnături la nivel de județ de la președinții de organizații, am avut 69 de semnături pe care le-am prezentat conducerii centrale la vremea respectivă și după ce am făcut aceste demersuri s-a întâmplat tot ce s-a întâmplat. Este clar că a deranjat. Poate și noi am forțat nota prea mult.”, ne-a declarat Luca Mălăiescu.

Edilul-șef a mai spus că întoarcerea în partid a senatorului Ion Mocioalcă nu are nicio legătură cu suspendările:

Sub nicio formă! Cred că cel mai mult a deranjat pe foarte mulți colegi și inclusiv pe mine faptul că stăm în acest interimat de aproape 2 ani. Deci noi la organizația județeană nu avem o conducere aleasă statutar, stăm în acest interimat de 2 ani și noi nu am cerut altceva decât să facem alegeri cât mai repede la noi în organizație. Semnăturile acelea pentru alegeri erau. La noi în partid se știe foarte bine, și-a anunțat posibila candidatură și domnul deputat Marius Damian și va fi contracandidat dacă va candida Silviu Hurduzeu. Nu cred că era supărarea atât de mare ca să se ajungă la asemenea decizii. Eu mi-aș dori o organizație unită pentru că mai sunt 3 ani până la următoarele alegeri și chiar mai avem mult de muncit pentru a fi pregătiți în 2024 să câștigăm din nou inclusiv județul. La nivel de țară și de județ s-a simțit foarte mult în primul rând faptul că a plecat Victor Ponta, și-a creat Partidul PRO România, am pierdut câteva procente, am pierdut Primăria Generală a Bucureștiului pentru că dacă Victor Ponta nu ar fi plecat din partid, părerea mea este că doamna Gabriela Firea ar fi fost primarul general al capitalei, am pierdut câteva procente la PRO România, a mai plecat și Robert Negoiță – de asemenea un procent sau două au plecat și efectele au fost pe alocuri devastatoare.”, a spus Luca Mălăiescu.

Primarul orașului de pe Valea Bistrei a mai precizat că echipa contează mai mult decât funcțiile, lucru demonstrat de el în administrație:

Nu funcțiile contează, contează echipa. Noi trebuie să formăm o echipă. Dacă am face un sondaj la nivel de organizație județeană, eu chiar cred că Luca Mălăiescu nu ar fi o persoană care să nu fie agreată de destul de mulți colegi. Eu sunt un om care niciodată nu o să tacă și să vorbească pe la colțuri, eu spun întotdeauna ce am de spus. Noi când am mers la București nu ne-am dus cu idea de a schimba pe cineva și la colegi în teritoriu când am fost am zis că vrem doar alegeri. Nu știu de ce a fost această supărare. Când vom face alegerile și vom avea o conducere statutară și se vom așeza, lucrurile vor intra pe un făgaș mult mai bun decât în acest interimat. Din acea listă de semnături cred că am fost suspendați vreo 15-16 oameni. Așa cum am spus, noi nu suntem dușmani și nu putem fi dușmani. Și Silviu Hurduzeu cred că are vechime mai mare ca mine în PSD și cu ceilalți colegi nu o să fim dușmani niciodată, doar că trebuie să cădem de comun acord undeva la mijloc să înțelegem și eu personal, și Silviu, și restul colegilor că trebuie să cădem de comun acord pe anumite nemulțumiri, să ascultăm părerile, ideile tuturor, să le analizăm și să luăm decizia cea mai corectă. Până la urmă și la Caransebeș este o altă organizație care este nemulțumită, au avut și au în continuare nemulțumiri.”, ne-a declarat Luca Mălăiescu.

Edilul consideră în continuare că dacă alegerile în partid nu se vor organiza, lucrurile nu se vor limpezi.

Din punctul meu de vedere, cu cât stăm mai mult, cu atât nu este bine, lucrurile trebuie limpezite. Sunt mulți colegi din Caransebeș care chiar au vechime în partid, au muncit, au adus voturi partidului și atunci să ținem organizațiile în această stare… Vă dați seama că și la Oțelu Roșu, chiar dacă Luca Mălăiescu este suspendat din partid, PSD-ul se identifică aproape în totalitate cu Luca Mălăiescu. Eu voi continua până în momentul când voi fi exclus, dacă voi fi exclus, atunci mă voi gândi la o altă alternativă, dar până atunci, sub nicio formă, sunt membru PSD de 21 de ani și voi merge înainte pe această linie.”, a concluzionat Luca Mălăiescu.

Edilul-șef a mai spus că la Oțelu Roșu PSD are o organizație foarte puternică. Luca Mălăiescu a obținut 68%, iar la Consiliul Local a obținut pe partid 49% și Silviu Hurduzeu, ca președinte de Consiliu Județean, a luat 43%, Oțelu Roșu fiind singurul oraș din județ unde Silviu Hurduzeu a câștigat.