Adrian Torma versus Clotilde Armand. „Unde-i lege, e și tocmeală!”

Legea-i lege, dar nu este egală pentru toți. Deputatul Silviu Hurduzeu face o comparație între situația din București, de la Sectorul 1, și cea de la Moldova Nouă, unde Adrian Torma a fost scos complet din joc din cauza lipsei unei semnături.

Procurorul care se ocupă de dosarul posibilei fraudări a alegerilor locale de la Sectorul 1 a declarat recent că „există fraude la nivelul secţiilor de vot”. Sorin Iasinovschi susține că s-au încălcat nişte dispoziţii, „pentru că intrarea în acea sală trebuia făcută în anumite condiţii şi ceea ce au votat cetăţenii nu a fost şi consemnat”. Aceste declarații l-au determinat pe Silviu Hurduzeu să reacționeze. „Cu toate că în cazul alegerilor de la Sectorul 1 procurorul de caz a constat fraudă în secțiile de votare, actualul primar încă îşi exercită mandatul”.

Dacă în capitală Clotilde Armand își vede mai departe de mandat, Moldova Nouă rămâne în istorie ca orașul în care s-au reluat alegerile din cauza lipsei unei semnături. „Deşi cetățenii şi-au exprimat preferința, primarul ales nu și-a putut exercita mandatul, anulându-se alegerile şi, mai mult decât atât, i s-a interzis să mai candideze. Şi toate astea din cauza lipsei propriei semnături!”, spune Silviu Hurduzeu.

Având în vedere diferențele în aplicarea legii, parlamentarul PSD concluzionează: „MORALA: Unde-i lege, e și tocmeală!”.