Bravo, băieți! Țineți-o tot așa!

Președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Romeo Dunca, precum și liderii USR din județ sunt ironizați după ce s-au grăbit să se laude cu drumul express ce ar urma să treacă, la o dată greu de estimat, pe la Caransebeș, pe ruta Lugoj – Craiova!

Liderul PMP Caraș-Severin, Ionuț Popovici, e siderat de mesajele publice ale useriștilor și ale unora dintre liberalii cărășeni, în frunte cu președintele Consiliului Județean, Romeo Dunca. „Mai băieți, pe lângă #FacemCeAmPromis, «Dezvoltăm Județul Caraș-Severin» și titlul «PROMISIUNE INDEPLINITA PENTRU BANAT», uitați să menționați faptul că momentul în care românii vor putea circula efectiv pe acest drum este extrem de departe. Deși este vorba despre o licitație pentru PROIECTAREA acestui drum, durata contractului este de 43 de luni, din care 36 de luni sunt puse la dispoziție pentru realizarea studiului de fezabilitate. În total – mai bine de TREI ANI și jumătate! Deci, TEORETIC în 2025 vom avea proiectul tehnic!”, a comentat Popovici.

Și asta nu e tot. Doar după finalizarea documentației tehnice se va ști, dacă va fi cazul, valoarea aproximativă a investiției, mai atrage atenția liderul PMP Caraș-Severin. Cât despre finanțare… „Bun ritm, băieți! Bun ritm! Pe cine credeți că mai prostiți?! Sau credeți că mai dregeți o guvernare dezastruoasă prin niște proiecte la fel de îndepărtate precum sutele de kilometri de autostradă promiși?!”, a adăugat Ionuț Popovici.

Romeo Dunca vorbea însă despre acest drum ca despre o certitudine. „Drumul expres sau A6 Lugoj Calafat va deveni realitate. Chiar dacă în această situație, doar până la Craiova. Poate că mai încet față de speranțe dar cu siguranță vom călători pe el. Lucrurile trainice au nevoie de timp. Iar timpul acum, curge în favoarea celor care doresc și chiar vor face ceva. Județul Caraș-Severin va fi conectat la infrastructura europeană de transport. Atât auto cât și feroviar. Linia de mare viteză Arad – Timișoara – Caransebeș – Orșova va fi funcțională iar tren-tram-ul Timișoara Reșița se va transforma în realitate.”, explicase președintele CJ.