Drumuri mai sigure, cu fonduri PNRR, în 2023. DN6, unul dintre cele mai periculoase

accident dn6 ok

Drumurile naționale vor deveni mai sigure în 2023. CNAIR va primi bani din PNRR pentru a amplasa camere de supraveghere și parapete de beton pentru a reduce numărul de accidente.

România rămâne în topul negru al accidentelor din Uniunea Europeană, iar autoritățile par să fie incapabile să reducă numărul lor. DN6, șosea care tranzitează județele Timiș și Caraș-Severin este unul dintre cele mai periculoase. Numai în decembrie 2022 și în primele zile ale lunii ianuarie 2023, aici au avut loc 4 accidente grave. Șase persoane au fost rănite și 3 au murit.

O soluție, transite CNAIR, este ca drumurile și autostrăzile să fie supravegheate video și sensurile de mers să fie delimitate de parapete de beton.

La fialul anului 2022, a fost depusă cererea de finanțare pentru

proiectul „Creșterea siguranței rutiere pe drumurile naționale și autostrăzi prin amplasare de parapete rutier”.

„Obiectivul general al proiectului este asigurarea siguranței rutiere prin  montarea pe sectoarele de drumuri și autostrăzi aflate în administrarea CNAIR a parapetelui rutier din beton, cu rulouri și pe cabluri, ce va conduce la diminuarea numărului de accidente rutiere soldate cu persoane decedate, dar și a gravității accidentelor produse, diminuându-se numărul victimelor decedate sau rănite grav”, a transmis CNAIR.

Valoarea acestui proiect este de 54 de milioane de euro și va fi implementat până la sfârșitul anului 2023.

Tot prin PNRR se va finanța un proiect ce prevede amplasarea a 500 de camere video, 300 de radare fixe și 1.000 de limitatoare de viteză pe drumurile naționale și autostrăzi. Acest proiect va fi implementat până în 2024.

 

 

 

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/